avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... sunt obligati agentii de control ai statului sa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sunt obligati agentii de control ai statului sa respectic aghentii garzii de mediu sa lase invitatie inainte de a aplica amenda?

buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat: in speta in urma unui control a agentilor de la garda de mediu( un control care la care ei mi au dat de inteles ca este de rutina) eu am prezentat toate actele cu o singura exceptie, explicandu le ca am si actul respectiv care mi lipsea dar este la sediul firmei si nu la punctul de lucru. mi au zis ca nu este necesar sa l aduc, si sa semnez ca nu este nici o problema, ca nu mi dau nici o amenda, au scris la sanctiuni "nu se acorda nici o sanctiune in momentul efectuarii controlului" si dusi au fost. peste 4 luni primesc prin posta un proces verbal de amenda cu doua amenzi aplicate in cuantum de 100.000 ron( 1 miliard lei vechi) motivand ca n am prezentat toate documentele necesare efectuarii controlului. intrebarea mea este: erau obligati acesti agenti sa faca demersuri in aflarea adevarului respectiv SA MI LASE INVITATIE la sediul G.N.M pentru lamuriri? mentionez ca, cu 6 luni in urma aceeasi doi agenti ai G.N.M mi au facut acelasi control atunci tot pentru 1 act mi au facut invitatie la G.N.M unde le am aratat ca il am si nu au avut ce sa mi faca. in concluzie sunt obligati sa lase invitatie sau nu. exista vre o lege in care se stipuleaza aceste lucruri?

Alte discuții în legătură

Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Control opc sorinsuciu2001 sorinsuciu2001 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ... (vezi toată discuția)
Avizul de inspectie fiscala ezeuctpc ezeuctpc Fara un aviz de inspectie fiscala emis in scris inainte catre asociatia de proprietari, presedintele primeste o invitatie in care se spune ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)