avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de superficie


fiul a construit pe terenul mamei (terenul este doar al mamei pt ca i s-a reconstituit dreptul de proprietate aesteia in calitate d emostenitoare) o casa. se presupune cf art. 494 c.civ. ca e casa sotilor , adica a mamei si tatalui, iar fiul are un drept de creanta, nu? deci fiul a construit cu acordul verbal al mamei si al tatalui, iar acum tatal care are 80 de ani vrea sa divorteze si trebuie cumva sa clarificam situatia juridica a casei construita de fiu. mai mult tatal sufera de schizofrenie.(si ne gandeam sa il punem sub interdictie).
na gandeam sa incheiem o conventie antedatata si cu martori chiar, in care sa prevada ca mama, proprietara terenului isi da consimtamantul ca fiu constructor sa ridice pe terenul sau o casa, al carui proprietar este fiul, stabilindu-se astfel natura juridica a drepturilor si obigatiilor partilor, adica fiul proprietar pe constructie si superficiar pe teren.
apoi ma gandeam sa mergem la notar si sa constituim un drept de superficie autentificat in prezent s apoi sa solicitam inatabularea dreptuui de superficierog care ati avut o astfel de speta sa imi spuneti cum ati facut si daca pasii mei sunt ganditi corect! multumesc!!!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Grija mare cu conventia antedatata in realizarea careia sa mai implicati si alte persoane .Se poate insa redacta un asa numit act recognitiv care sa contina conventia dintre parti de la data cind fiul a construit imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de superficie ionescucarmen ionescucarmen fiul a construit pe terenul mamei (terenul este doar al mamei pt ca i s-a reconstituit dreptul de proprietate aesteia in calitate d emostenitoare) o casa. se ... (vezi toată discuția)
Casa pe terenul mamei mihaelamariaana mihaelamariaana Doi frati si-au construit cate o casa in curtea mamei lor cu acordul verbal al acesteia in urma cu aproximativ cinci ani.Primul cu autorizatie pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Donatie teren in timpul casatorie bianca27 bianca27 Buna ziua, Care este "soarta" unei constructii ridicata pe terenul unuia dintre soti, dobandit prin contract de donatie, in timpul casatoriei? Multumesc! (vezi toată discuția)