avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cine plateste impozitul la PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cine plateste impozitul la PFA

cred ca am ramas un pic in urma cu noile modificari de la 1 iulie.

am un contract in baza caruia incasez un comision pentru activitati online. pentru a incasa banii, emit factura, ei imi platesc.

acum insa mi-au spus ca , in baza noilor modificari, am de ales intre retinerea la sursa a impozitului integral, 16%, sau partial, 10%.

dar... eu platesc trimestrial impozitul conform declaratiei estimative pe anul in curs. ce se intampla? pe trimestrul 3 si 4 nu se mai plateste, se retine in sistem real la sursa?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 15:37, 13 Iulie 2012
In cazul veniturilor realizate in baza contractului de comision platitorul venitului va aplica o cotă de impunere de 10% la venitul brut din care se deduc contribuțiile sociale obligatorii reținute la sursă in baza art. 52 din Codul fiscal. Diferente de impozit se va plati dupa depunerea declaratiei 200.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pfa contract de mandat la comision MISKA5 MISKA5 Buna seara.Sunt pfa cu contract de mandat la comision.Am certif.de inregistrare la ONRC prin care mi s-a atribuit CUI,caen 7487 /atestat /sunt inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Situatie disperata MISKA5 MISKA5 Buna ziua.Intre o persoana juridica si o p.f.a. exista un contract de comision,cu facturi lunare.Persoana juridica achita integral contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Venit expertiza judiciara cosmm cosmm Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In ... (vezi toată discuția)