Ordonanta de urgenta 441 din 3 iulie 2012 privind incadrarea absolventilor promotiilor 2012 ale institutiilor de formare profesionala initiala din sistemul de aparare nationala
Buna ziua!
Pentru inceput doar din curiozitate, dar sunt dispus sa consult un avocat daca dupa ce primesc cateva raspunsuri pe forum consider ca merita.
In contractul de studii semnat pe anul universitar 2011-2012, institutia de invatamant se obliga : " Sa asigure acordarea gradului de aspirant dupa promovarea anului IV de studiu si a examenului de diploma, confor prevederilor legale;". Mentionez ca "Institutia va anunta beneficiarul de orice modificare a legislatiei referitoare la activitatea militara si cea de invatamant" si pana in momentul de fata nu am fost instiintat oficial de nici o modificare.
Intrebarea este ce se poate face in aceasta privinta daca mi-am indeplinit toate obligatiile contractuale?
Cred ca ati gresit numarul Ordonantei ... nu poate fi 441/2012 ... :-/
n M. Of. nr. 441 din 3 iulie 2012 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2012 pentru stabilirea unor masuri privind incadrarea absolventilor promotiilor 2012 ale institutiilor de formare profesionala initiala din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.
ART. 1
Prezenta ordonanta de urgenta se aplica absolventilor promotiilor anului 2012 ale institutiilor de formare profesionala initiala din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.
ART. 2
Acordarea gradelor profesionale ori a gradelor militare absolventilor, repartizarea acestora la unitati si numirea in functii se realizeaza cu data de 1 decembrie 2012, in conditiile stabilite prin ordin sau decizie a ministrului ori, dupa caz, a conducatorului institutiei in beneficiul careia au fost pregatiti absolventii.
ART. 3
In lipsa unei oferte de incadrare din partea institutiilor pentru care s-a realizat formarea profesionala, absolventii promotiilor anului 2012 din institutiile de formare profesionala initiala prevazute la art. 1 care solicita in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si data de 30 noiembrie 2012 incetarea raporturilor juridice care decurg din calitatea de absolventi, avute cu institutiile in beneficiul carora au fost pregatiti, sunt exonerati de la plata cheltuielilor prevazute de angajamentele sau contractele incheiate potrivit legii.