avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune complicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune complicata

Persoana "A" nascuta in 1979 din parintii "B"(tatal) si "C"(mama). In 1980 "C"(mama naturala) decedeaza. "A" este infiata cu efecte restranse de catre "D" (matusa tatalui) si isi schimba domiciliul cu "D". In succesiune lui "A" ii revine 3/8 iar lui B ii revine 5/8 din apartamentul de 2 camere considerat bun comun al lui "B" si "C".
Apartamentul a fost achizitionat inaintea casatoriei dintre "B" de catre "C"in credit la CEC. Dupa decesul lui "B"tele au fost achitate in continuare de catre "B" si de catre "D". In 1996 a fost achitata ultima rata pt. apartament.
In 1997 "B" se recasatoreste cu "E" cu care locuieste in apartamentul in cauza.
In 2002 "B" decedeaza. A deschide succesiunea. Se demonstreaza ca apartamentul in cauza a fost gresit considerat bun comun si ca de fapt ar fi trebuit considerat bun propriu al lui "C".
"E" pretinde ca din 1980 a trait in concubinaj cu "B" ca a locuit in apartamentul in cauza si ca a platit o parte din ratele ramase pana la achitarea apartamentului.
Atat instanta de fond cat si cea din apel recunoaste faptul ca bunul a fost gresit considerat bun comun si atribuie apartamentul in natura lui "A". In prezent "E" a facut recurs.
Intrebare: Cum poate "A" sa intre in posesia apartamentului in cauza avand in vedere ca "E" locuieste inca acolo impreuna cu fiul ei dintr-o casatorie anterioara si cu sotia acestuia?

Alte discuții în legătură

Apartament pe numele tatalui vitreg,cum se imparte intre copii? amyro777 amyro777 La multi ani si cat mai multe realizari! Am urmatoarea situatie:mama(avand un baiat) se recasatoreste,primeste prin repartitie un apartament dar pe numele ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune/datorii ramase Players Players prima oara imi cer scuze pentru formularea matematica a acestei intrebari dar incerc ca sa fiu cat mai explicit posibil Legenda A=mama ... (vezi toată discuția)
Copil infiat-drepturi marilyn22 marilyn22 Am 30 ani,sunt infiata,sunt infiata de la 2 luni si sunt unicul copil.Tatal meu adoptiv a decedat in 2004,iar cand am vrut sa fac succesiunea pe ... (vezi toată discuția)