prima oara imi cer scuze pentru formularea matematica a acestei intrebari dar incerc ca sa fiu cat mai explicit posibil
Legenda
A=mama B=eu C=frate
X=mama tatalui meu Y=tatal meu si al lui C
1975 - A+Y= se cunosc/devenind o famile
1980 - B se naste din relatia celor 2 de mai sus
1980 - 1986 - Y devine violent/alcoolic
1986 - C se naste si in acelasi an divort intre A(revine la numele de fata) si Y iar toti cei implicati A,B,C,Y fiecare mergand pe drumul lui in viata
1986 - Y se muta cu X
2002 - X decedeaza iar Y ramane in apartamentul respectiv nefacand succesiune dupa X si refuzand sa platesca orice fel de contributii la asociatia de locatari implicit acumuland datorii
2002 - 2020 - neplatind darile aferente si implicit acumuland datorii lui Y i se suspenda de catre asociatia de locatari toate utilitatile (gaze/electricitate/apa/caldura)
2020 - Y decedeaza
Intrebari
1. Banuiesc ca
- B+C fiind ultimii descendenti a lui Y trebuie sa faca succesiune prima oara dupa X si ulterior dupa Y pentru a putea incepe plata datoriilor catre asociacia de locatari?
- daca se poate ajunge la o intelegere pentru ca acestea sa fie achitate in rate?
- unde se pot interesa de pensie/carduri/rate/eventuale datorii pe care Y le poate avea pentru a le putea achita?
- GASIT in cutia postala a pe data de 30.07 somatie de plata din partea asociatiei datata cu data de 23.07 doar cu numele de familie FARA prenume si aici banuiesc ca acest fel de document
- trebuie semnata de ambele parti( ca la orice contract)?
- trebuie specificat si prenumele persoanei cui ii este adresata?
1. Da, trebuie dezbătută și succesiunea după bunica și cea după tata, în ordinea deceselor.
Pentru achitarea eșalonata, întrebați la asociatie.
Iar eventualele datorii...- la bugetul local, vor apărea pe certificatul de atestare fiscală de la Primărie (Pe care va trebui să îl prezentati obligatoriu la dezbaterea succesiunii),
- către stat, vor apărea pe certificatul fiscal de la ANAF, pe care la fel, va trebui să îl obțineți pentru dezbaterea succesiunii (va da notarul mai multe detalii)
- iar, pensii, carduri, în mod normal ar trebui să știți dvs exact. Altfel, e o cautare din categoria "acul in carul cu fan".
Oricum, nicio instituție nu va ofera informatii, decât dacă solicita notarul printr-o adresa. Însă notarului trebuie să îi spuneti, către cine sa faca adresa.
2. Somatia este un act unilateral, nu un contract. Iar nementionarea renumelui, nu are importanță. Trebuie luată ca atare
Nu e un contract, are alt regim somatia de plata , probabil vor sa actioneze in instanta. Puteti incepe sa platiti si fara succesiune, asociatia va fi mai mult decat fericita sa incaseze oricat din debit. Si penalitatile nu mai cresc asa mult.
Iesire din indiviziune
wolly
Buna ziua!
Bunicul meu a avut 4 copii, [b]a,b,c,d.[/b] In 1983 fiul [b]c [/b]decedeaza, in 1986 se stinge si bunicul.In 1990[b] a,b si d[/b] (fara urmasii lui ... (vezi toată discuția)