avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... tratament in statiune balneoclimaterica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

tratament in statiune balneoclimaterica

as vrea daca se poate sa imi raspundeti in legatura cu o problema...tatal meu s-a inscris pt tratament intr-o statiune balneoclimaterica dar el are nevoie de un insotitor deoarece are un handicap accentuat ,si anume un picior amputat....intrebarea mea este daca insotitorul trebuie sau nu sa plateasca cazarea si masa in statiune ? pt ca eu am citit un articol de lege in care se spune ca insotitorul persoanei cu handicap accentuat beneficiaza de cazare gratuita....dar totusi cei de la casa de pensii au spus ca trebuie platit ...inca nu am scos biletele dar tatal meu vrea sa refuze biletul de tratament ,in condiitile in care insotitorul trebuie sa plateasca,deoarece nu se poate descurca de unul singur in statiune
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 01:19, 14 Iulie 2012
Era valabil fara plata pt. insotitorul persoanei cu handicap doar daca tata era incadrat in handicap grav cu insotitor,dar nu este cazul. Deci persoana care il va insoti va trebui sa plateasca .
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare bilete de tratament persoane cu dizabilitati alexandrina46 alexandrina46 Buna ziua. Am ales astazi, sa ma adresez dvs.in speranta ca ma veti putea ajuta sa rezolv urmatoarea speta. Sunt pensionara cu ... (vezi toată discuția)
Asistent personal vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua.Am depus la primaria c-lung mold. un certificat de handicap grav ptr.mama mea,am solicitat angajarea unui insotitor si mi s-a spus ca indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in grad de handicap rusumariana rusumariana buna ! salut cu respect ! as vrea sa va rog sa imi raspundeti la o intrebare. daca tatal meu are ambele picioare amputate, are dreptul la insotitor sau ... (vezi toată discuția)