avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie matrimoniala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie matrimoniala

Buna ziua.Am urmatoarea situatie: parintii mei sint casatoriti de 30 iar eu sint singura lor fiica.Nu mai exista copii din casatorii anterioare. As vrea ca mama sa cumpere o garsoniera in nume propriu ,la care tata sa nu aiba nici un drept.Cum poate face? prin conventie matrimoniala? si pot face aceasta conventie numai pentru acel imobil?apoi pot reveni apoi la regimul comunitatii de bunuri? dupa cit timp? de fapt asta si vreau: sa faca conventia doar pt a cumpara singuragarsoniera ,apoi sa revina la regimul comun de bunuri cu tata.Si o alta intrebare f importanta pentru mine: dupa ce moare mama ,o voi mosteni numai eu? sau va veni si tata la mostenirea acestui imobil pe care mama la cumparat in nume propriu? Banii cu care mama va cumpara acea garsoniera vor fi de la mine si vreau sa ma asigur ca dupa decesul mamei numai eu voi mosteni acea garsoniera.
Multumesc pentru raspuns.
O zi buna tuturor!

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil in timpul casatoriei JennyReb JennyReb As dori sa cumpar un immobil, sub ce forma se poate cumpara ca in cazul unui divort(suntem casatoriti de 12 ani)sotul sa nu beneficieze de nimic, avand cu el ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil dintr-o alta casatorie ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil major dintr-o casatorie anterioara, dupa care am dori sa ne cumparam impreuna o ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil dobandit in timpul casatoriei Radu Aura Radu Aura Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie. Daca in timpul casatoriei se achizitioneaza un imobil, pe actul de vanzare cumparare( pe actul de ... (vezi toată discuția)