avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.Cat costa un divort la tribunal de comun acord si in cat timp se rezolva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:56, 16 Iulie 2012
depine ce instanta de judecata ,dar daca tot este de comun acord de ce nu mergeti la notar onorariu este in jur de 500 ron nu stiu daca difera de la notar la notar si se solutioneaza si mai rapid decat la instanta .
bafta
nu am cum sa merg la notar ca am o fetita cu fostasi am inteles ca si in instanta e la fel dar vreau sa fiu sigur.Multumesc ptr sfat.
Divortul de comun acord in instanta presupune acordul asupra desfacerii casatoriei si apoi in ceea ce priveste minorul: custodia va fi una comuna, va intelegeti asupra locuintei copilului si asupra programului de vizitare al parintelui cu care minora nu locuieste.

Daca nu va intelegeti asupra acestor aspecte atunci va dispune instanta in urma unor anchete sociale la domiciliul dvs si al mamei, in urma audierii unor martori etc.
Insa este bine sa cadeti de comun acord si asupra acestor aspecte ca si parinti pt ca va fi mai dificil sa respectati un program impus de o instanta.

In privinta costurilor, sa va asteptati undeva la 800 lei onorariu avocat si 39 lei taxa de timbru, 0,3 lei timbru judiciar.
dar fara avocat nu se poate divorta de comun acord
?
va multumesc.
In principiu se poate, insa ar fi mai bine sa va sfatuiti cu un avocat, eventual sa va redacteze acea actiune pt a solicita tot ceea ce este necesar pt a sista pe viitor orice legatura cu fosta.

Alte discuții în legătură

Divort valieugen valieugen buna ziua.cum trebuie procedat pentru a baga divort.care ar fi costurile.avem un copil de 1an.si sunt numai certuri in familie.va multumesc (vezi toată discuția)
Cost proces divort copil minor si partaj-bucuresti crinamara crinamara Imi puteti spune care sunt costurile (aproximativ) unui divort cu copil minor si partaj, fara complicatii (infidelitate, parasirea domiciluilui de catre sot, ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters146176 ContSters146176 daca eu sant somer si sotia este pensionara avand o pensie de 450 ron cat va costa divortul nostru de acord comun? (vezi toată discuția)