avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua.cum trebuie procedat pentru a baga divort.care ar fi costurile.avem un copil de 1an.si sunt numai certuri in familie.va multumesc
ca sa nu va coste mult si sa nu pierdeti si timp,exista si divort de comun acord la notar public. Amandoi soti sa fie de acord si sa cada la intelegere in fata notarului public in unele aspecte cu privire la soarta copilului,bunuri comune,etc
este bine.dar nu este de acord sotia..am vrut sa stam amindoi impreuna pentru copil dar nu se poate..alta cale care ar fi.nu avem bunuri comune.multumesc
Alta cale este promovarea unei actiuni pe cale judecatoreasca, unde veti solicita si administra probe pe capetele de cerere unde nu exista intelegere.
Costurile sunt;
- taxa de timbru de 39.00 lei,
- timbru jud. de 0,30 lei
- onorariu avocat daca optati.
Divortul se poate face oe cale amiabila la notar sau in instanta deoarece aveti copil, starea civila nu este competenta in divortul cu minori.
este necesar sa angajez avocat.nu detinem nici un bun..vom participa la cresterea copilului amindoi.multumesc

Alte discuții în legătură

Se poate deja divorta la notar sau ofiterul starii civile? doru anghel doru anghel Buna ziua tuturor. intrebarea este cea din titlu. citeam mai anul trecut ca din 2011 se poate divorta la Ofiterul starii civile sau la notar daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor Marius Nou Marius Nou Va rog sa imi spuneti care e cea mai rapida posibilitate de a divorta cu acordul partilor. Nu avem copii, nu avem bunuri comune. Suntem casatoriti de 9 ... (vezi toată discuția)
Divort Marian_sever Marian_sever Buna eu si fosta sotie am depus o cerere de divort in Romania la un notar public pentru ca divortl va fii pe cale amiabila tin sa precizez ca locuim in ... (vezi toată discuția)