avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sanatate

buna ziua! va rog spuneti_mi cum sa procedez....sotul meu este angajat iar in momentul de fata este internat in spital! am cerut o adeverinta de la firma care lucreaza si nu mi_sa dat pentru ca nu au contributia la sanatate platita pe ultimele doua trei luni...ce pot face sa merg sa platesc eu pentru ca sa nu fiu nevoita sa platesc spitalizarea...va rog raspundeti_mi!multumesc!
Este obligatia angajatorului sa elibereze adeverinta,chiar daca acesta nu si-a platit contributia la zi.
In cf. cu prevederile art.2al(4)din Norme 617/2007:

(4) Asiguratii au dreptul la pachetul de servicii medicale de la data inceperii platii contributiei la fond, urmand ca sumele restante sa fie recuperate de CAS si ANAF, in conditiile legii, inclusiv obligatiile financiare accesorii aplicate pentru creantele bugetare.
Daca vi se refuza eliberarea adeverintei,sesizati Casa de Sanatate.
ei spun ca adeverinta o pot elibera dar spun ca nu imi foloseste la nimic pentru ca sunt cu 2 3 lunii cu plata si as vrea sa stiu daca pot plati eu din urma si ce acte imi trebuie..multumesc
Nu trebuie sa platiti dvs. nimic,atata timp cat este vorba despre un angajat cu contract de munca,acesta este asigurat obligatoriu la sanatate prin efectul legii,calculul,retinerea si virarea contributiilor individuale obligatorii si a contributiilor angajatorului revine in sarcina acestuia.
Sa va elibereze adeverinta....Casa nici nu va poate primi banii atata timp cat este salariat in activitate,cu contract activ.Dar,ca sa va convingeti,puteti sa va interesati direct la ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator
multumesc! deci nu imi cauzeaza cu nimic la externare faptul ca firma e in urma cu plata? doar trebuie sa imi elibereze ei adeverinta...am inteles bine?
Ati inteles foarte bine, procedati cum v-a spus @ondino.

Alte discuții în legătură

Asigurari medicale camicosa camicosa sant insarcinata in 8 luni si nu lucrez deci nu am asigurare medicala.Am platit pana acum toate analizele necesare.Cum sa procedez sa nu platesc spitalizarea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pfa 26081959 26081959 Sunt PFA cu plata CAS si CASS prin retinere la sursa ( din venitul brut ). Pot beneficia de concediu medical in urma unei spitalizari ? Daca DA, cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare concediu medical! bună ziua, dacă sunt angajat ... Dumitru67 Dumitru67 Stagiu de cotizare concediu medical! Bună ziua, dacă sunt angajat de pe 11 ianuarie 2023 și pe 14 iulie am avut o internare în spital, a fost îndeplinit ... (vezi toată discuția)