avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sanatate

buna ziua! va rog spuneti_mi cum sa procedez....sotul meu este angajat iar in momentul de fata este internat in spital! am cerut o adeverinta de la firma care lucreaza si nu mi_sa dat pentru ca nu au contributia la sanatate platita pe ultimele doua trei luni...ce pot face sa merg sa platesc eu pentru ca sa nu fiu nevoita sa platesc spitalizarea...va rog raspundeti_mi!multumesc!
Vorbiti despre adeverinta de asigurat,aceasta e valabila 3 luni de la eliberare,daca intre timp angajatorul a efectuat platile reprezentand contributia la sanatate sa va elibereze o noua adeverinta pe care sa o prezentati medicului,chiar daca prima e inca in termenul de valabilitate,el nu are de unde sa stie ca intre timp s-a achitat datoria,drepturile de asigurare încetand dupã 3 luni de la ultima platã a contribuţiei,daca ati prezentat tot adeverinta initiala,probabil de acolo rezulta ca cele 3 luni au trecut deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari medicale camicosa camicosa sant insarcinata in 8 luni si nu lucrez deci nu am asigurare medicala.Am platit pana acum toate analizele necesare.Cum sa procedez sa nu platesc spitalizarea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pfa 26081959 26081959 Sunt PFA cu plata CAS si CASS prin retinere la sursa ( din venitul brut ). Pot beneficia de concediu medical in urma unei spitalizari ? Daca DA, cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare concediu medical! bună ziua, dacă sunt angajat ... Dumitru67 Dumitru67 Stagiu de cotizare concediu medical! Bună ziua, dacă sunt angajat de pe 11 ianuarie 2023 și pe 14 iulie am avut o internare în spital, a fost îndeplinit ... (vezi toată discuția)