avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sanatate

buna ziua! va rog spuneti_mi cum sa procedez....sotul meu este angajat iar in momentul de fata este internat in spital! am cerut o adeverinta de la firma care lucreaza si nu mi_sa dat pentru ca nu au contributia la sanatate platita pe ultimele doua trei luni...ce pot face sa merg sa platesc eu pentru ca sa nu fiu nevoita sa platesc spitalizarea...va rog raspundeti_mi!multumesc!
Buna ziua! va rog raspundeti_mi si mie, m_am lovit de o problema cu cateva saptamanii in urma...care am discutat_o aici...atunci intrebam ce pot face daca firma la care lucreaza sotul meu este in urma cu plata laCAS...si vroiam sa pot face ceva incat sa nu platesc spitalizare si sa beneficieze de concediul medical....iar raspunsul dvs era ca firma sa imi elibereze adeverinta chiar daca este in urma cu plata ca CAS isi recupereaza banii si nu voi avea probleme la externare...intr_adevar asa a fost insa acum ma lovesc de aceeasi problema de data aceasta cei care se ocupa cu eliberarea de concedii medicale din spital nu vror sa ii prelungeasca concediul ptr ca firma nu este inca la zi cu plata desi de atunci au mai facut doua plati.....am intrebat cum de prima data s_a putut desi perioada de restanta era mai mare ca acum si mi_sa spus ca a fost o greseala....eu nu mai inteleg nimic...nu stiu ce sa mai fac din nou am fost la casa de asigurari si mi_sa spus ca ar trebui sa imi prelungeasca c.m dar depinde de medici....sper ca a_ti inteles ce vreau sa spun...sfatuiti_ma si pe mine ce sa fac!multumesc
Aici nu mai este vorba despre plata contributiei la sanatate,ca atunci cand ati beneficiat de spitalizare,ci despre asigurarea pt. concedii si indemnizatii de boala ,iar dreptul la concediul şi indemnizaţia de boala este condiţionat de plata contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii,plata pe care angajatorul e obligat sa o faca lunar.
Daca angajatorul nu si-a indeplinit obligatia nu veti putea beneficia de concediu medical platit.
In alta ordine de idei,medicul nu va poate elibera cm decat daca prezentati adeverinta de la angajator din care să rezulte numărul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni.
primul concediu medical nu a fost doar pe perioada spitalizari ci de 21 de zile total si totodata este singurul cm avut in ultimii ani....practic cu acea adeverinta atunci s_a putut iar acum nu se mai poate desi de atunci si pana acum firma a mai platit de doua ori...eu asta nu inteleg!
La internare se prezinta adeverinta de asigurat,care atesta calitatea salariatului de asigurat iar pt. eliberarea concediului medical adverinta din care sa rezulte nr. de zile de cm din ultimile 12 luni,ambele eliberate de angajator.Daca ati prezentat cele 2 adeverinte,medicul nu avea niciun motiv sa refuze eliberarea cm.
la internare nu s_a cerut niciun fel de adevereinta...doar la externare am dus acea adeverinta de care vorbeam anterior care s_a atasat la dosar si dupa care s_a eliberat cmul si acum am dus tot acea adeverinta care este valabila trei luni de la eliberare dar de data asta nu se mai poate!!!!

Alte discuții în legătură

Asigurari medicale camicosa camicosa sant insarcinata in 8 luni si nu lucrez deci nu am asigurare medicala.Am platit pana acum toate analizele necesare.Cum sa procedez sa nu platesc spitalizarea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pfa 26081959 26081959 Sunt PFA cu plata CAS si CASS prin retinere la sursa ( din venitul brut ). Pot beneficia de concediu medical in urma unei spitalizari ? Daca DA, cine trebuie ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare concediu medical! bună ziua, dacă sunt angajat ... Dumitru67 Dumitru67 Stagiu de cotizare concediu medical! Bună ziua, dacă sunt angajat de pe 11 ianuarie 2023 și pe 14 iulie am avut o internare în spital, a fost îndeplinit ... (vezi toată discuția)