avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical PFA

Sunt PFA cu plata CAS si CASS prin retinere la sursa ( din venitul brut ). Pot beneficia de concediu medical in urma unei spitalizari ? Daca DA, cine trebuie sa-mi elibereze, pentru spital, adeverinta cu nr total zile de spitalizare din ultimul an : Casa de Sanatate, Casa de Pensii sau Platitorul venitului ? Daca NU, ce treebuie sa fac pentru a beneficia, pe viitor, de concediu medical si somaj ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:47, 6 Februarie 2014
1. Adeverinta cu zilele de concedii medicale in ultimele 12 luni va este data de angajatorul dvs. care a retinut si platit contributia la sanatate.

2. De concedii medicale (si indemnizatiile aferente) beneficiati numai daca s-a platit cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Concediu medical gabi.gabriela58@yahoo.com gabi.gabriela58@yahoo.com Lucrez cu contract de prestari de servicii pe perioada determinata, unitatea mi-a inmanat adeverinta ca a virat CAS-ul cu OP...,adeverinta data pe 9-08-2012 ... (vezi toată discuția)