avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari

Buna ziua ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi, locuiesc la casa si am un vecin care ne tot ameninta atat pe mine cat si familia mea, cu diferite obiecte din curte, furci, cutite, vorbe urate.... vreau sa stiu daca merg si fac plangere la politie atat eu cat si celelalte persoane amenintate putem rezolva ceva?....nu as vrea sa scape doar cu o amenda ca nu ar rezolva situatia ba cred ca ar fi mai rau...imi este teama pentru familia mea, ei nu se pot apara si nu as vrea sa intre in raza cutitului lui asa cum ameninta mereu...va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat
Dacă acele ameninţări vă provoacă temere şi aţi putea să faceţi dovada lor, ar fi recomandabil să depuneţi plângere împotriva făptuitorului. Plângerea se depune la poliţie sau parchet , în termen de două luni de la data la care , cum spune legea, aţi ştiut cine este făptuitorul. Nedepunerea plângerii în acet termen are ca urmare decăderea persoanei vătămate din dreptul de a mai depune plângere.
va multumesc mult pentru raspuns, domnul respectiv a scos un cutit si a venit cu el spre mine de fata cu niste copii minori care nu intelegeau ce se intampla....a fost imobilizat, luat cutitul si ascuns...tind sa cred ca nici nu este in deplinatatea facultatilor mintale de aceea apelez la ajutorul vostru...pentru o expertiza medicala psihiatrica unde trebuie sa ma adresez...nu pot continua asa multa vreme...mi-e teama sa si dorm nopatea....va multumesc
Dvs. depuneţi plângerea, iar expertiza medico legală psihiatrică o vor dispune organele de urmărire penală, dacă vor găsi necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare - procedura plangere monica75 monica75 As dori sa stiu ce masuri se pot lua impotriva cuiva care te ameninta ca iti face rau, acea persoana este cetatean strain. (vezi toată discuția)
Se poate depune plângere pentru amenințare destul de grave, ... Ionuț.Ionut Ionuț.Ionut Se poate depune plângere pentru amenințare destul de grave, pentru înjuri,și tulburarea liniștii mele? Rog un răspuns va rog frumos...am slăbit foarte ... (vezi toată discuția)
Telefoane cu nr privat ancastoica19 ancastoica19 salutare tuturor...indraznesc sa intreb care dintre voi, stie care sunt procedurile ce trebuiesc urmate pentru aflarea persoanei care ma ameninta la telefon si ... (vezi toată discuția)