avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare pedeapsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare pedeapsa

Vreau sa stiu si eu la o condamnare de 9 ani,fiind recidivist cat executa? el iese si la munca si a executat pana acum 1 an si 4 luni zi la zi !
Cel mai recent răspuns: Ela_ela , utilizator 16:04, 14 Iulie 2012
Trebuie să execute doua treimi din totalul pedepsei aplicate , să fie stăruitor în muncă, să dea dovezi temeinice de îndreptare. Adică să demonstreze că s-a reeducat, că este gata pentru reintegrarea socială şi să nu aibă abateri , sancţiuni în penitenciar. Zilele câştigate prin muncă se scad din pedeapsă .Aşadar, chiar dacă este recidivist , dacă va îndeplini condiţiile , la împlinirea fracţiei de pedeaspsă, el poate fi propus pentru liberare sau poate depune el însuşi cererea .
Adica cam cat mai are de facut? el castiga intre 7-10 zile pe luna. Nu are rapoarte sau sanctiuni,
asa este cum v-a raspuns d-na moderator, deci doua treimi din pedeapsa, adica vreo 5 ani si 9 luni
Vreo 6 ani, din care scădeţi perioada executată deja, adică 4 ani şi 6 luni aproximativ ar mai fi de executat.Desigur, zilele câştigate prin muncă se scad din pedeapsă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Chiar daca are intre 7-10 zile castig pe luna ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul perioada de detentie Tamer Tamer Buna ziua. Va rog ma puteti ajuta intr-o problema ? Este vorba despre urmatoarea speta : o persoana in stare de recidiva , a fost condamnata pt o noua ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)