In 2001.mama a facut un contract v-c,in fata notarului pt 50 ari teren intravilan cu fratele meu,fara ca eu sa stiu.Astazi fratele divorteaza,mama e decedata din 2005.Precizez ca terenul era mostenirea mamei,nu bun comun cu tata.Sfatuiti-ma,ce sanse as avea,daca as intenta proces in instanta pentru impartirea terenului in jumatate?contractul de vanzare cumparare e inatacabil???Exista doar dreptate printr-o justitie divina?cu scuzele de rigoare,va rog ajutati-ma.Mii de multumiri.
mama dvs a facut ceea ce a crezut ea de cuviinta cu bunurile ei, spre exemplu i-a vandut o suprafata de teren frateluii dvs. Dvs nu aveti niciun drept sa atacati acest contract de vanzare cumparare pentru . Nu va ramane decat sa dezbateti succesiunea impreuna cu fratele dar pentru celelalte bunuri ramase de la mama dvs, nu si pe acel teren chiar daca dvs va doriti jumatate din el.
absolut de acord cu dvs.Dar...stiu caz in care s-a castigat in instanta pt. o situatie similara.daca vindea unui strain era altceva...nu exista nici un accept din partea mea,mai mult nu am avut cunostiinta niciodata despre ziua X cand s-a facut respectivul contract.Azi nu consider corect sa beneficieze fosta lui sotie si eu deloc.ce puteti sa-mi spu
Dumneavoastra daca aveti un bun si vreti sa il instrainati cereti parerea cuiva ??????? Nu, e vointa dvs si atat. Nu conteaza daca acel bun era provenit din mostenire, era al mamei si a facut ce a crezut de cuviinta. Nu trebuia sa va instiinteze ca vrea sa vanda. Daca erati coproprietare, da, nu putea sa vanda fara dvs, dara asa....l-a preferat pe frate si e dreptul cumnatei sa se bucure de acel teren. daca va prefera pe dvs in contractul de vanzare cumparare ati fi fost dispusa sa dati macar jumatate cumnatei acum? :D