avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare poate fi atacat in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare poate fi atacat in instanta?

In 2001.mama a facut un contract v-c,in fata notarului pt 50 ari teren intravilan cu fratele meu,fara ca eu sa stiu.Astazi fratele divorteaza,mama e decedata din 2005.Precizez ca terenul era mostenirea mamei,nu bun comun cu tata.Sfatuiti-ma,ce sanse as avea,daca as intenta proces in instanta pentru impartirea terenului in jumatate?contractul de vanzare cumparare e inatacabil???Exista doar dreptate printr-o justitie divina?cu scuzele de rigoare,va rog ajutati-ma.Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:43, 14 Iulie 2012
Interventie moderator!
@icerasela: va rog sa nu mai deschideti n topicuri pentru acelasi subiect, continuati discutia in cadrul unuia singur.

@cziffra_virgil a scris:
Nu puteti cere direct partajul terenului. Acesta apartine fratelui Dv. si probabil,si cumnatei Dv.Eventual puteti inainta o actiune in constatarea simulatiei. Nu stiu nici daca ati dezbatut succesiunea dupa mama.Sunt multe probleme juridice si ar fi nimerit sa angajati un avocat.

@icerasela a scris;
multumesc.SUCCESIUNEA am facut-o,terenul respectiv,bineintetes ca nu era in masa succesorala.Ma gandesc ca e vorba de o donatie deghizata,as vrea sa stiu daca as avea castig in instanta,dupa parerea dvs.Am intalnit o situatie similara si...........totul e ok,Nu-mi venea a crede,stiam ca un contract de vanzare-cumparare e inatacabil.ce
spuneti?Multumesc.

Deghizata sau nu e vanzare si vanzarea va supara ca nu a fost in favoarea dvs. E greu sa dovediti ca a fost deghizata. Mama nu mai e in viata.... Consolati-va cu ce ati mostenit, si ganditi-va de ce nu v-a preferat mama pe dvs, si daca v-ar fi preferat, daca se gasea cineva "bataios" ca dv sa conteste vanzarea, cam ce gandeati despre acea persoana!!! Intotdeauna depinde de ce parte a baricadei se afla omul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare poate fi atacat in instanta? icerasela icerasela In 2001.mama a facut un contract v-c,in fata notarului pt 50 ari teren intravilan cu fratele meu,fara ca eu sa stiu.Astazi fratele divorteaza,mama e decedata ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune / gargamella gargamella Parintii mei nu au fost casatoriti , au trait impreuna 43 de ani, in concubinaj - impreuna au 5 copii - tatal meu mai are un copil dintr-o alta relatie( acum ... (vezi toată discuția)