avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... la contract part-time iti trebuie preaviz???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

la contract part-time iti trebuie preaviz???

Buna ziua! As dori sa stiu daca la un contract de munca cu timp partial trebuie inaintat un preaviz si apoi demisia? lucrez la o firma cu contract part-time,unde e si norma de baza, si as vrea sa renunt in favoarea unui alt job cu norma intreaga. Firma are sediul undeva in B:(ucuresti iar eu lucrez in alt judet,directorul judetului meu(adica seful meu)incearca sa ne insele si sa ne pacaleasca prin tot felul de hartii si legi inventate de el ca sa ne sperie si sa ajungem sa renuntam la ideea de a pleca.Va rog sa-mi raspundeti...!!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 14 Iulie 2012
1. Contractele individuale de munca (CIM), indiferent de care sunt ele (pe perioada determinata sau nedeterminata, cu full-time sau part-time), sunt toate supuse acelorasi reglementari legale.

2. Asadar daca vreti sa demisionati trebuie sa respectati perioada de preaviz inscrisa in CIM pe care l-ati semnat.
Daca doriti sa incetati raportul de munca va puteti prezenta demisia si nu preavizul .. in aceasta situatie, regula in materie de incetare a contractului individual de munca este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii, indiferent de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie acordul partilor aviva aviva buna ziua,firma la care lucrez se va inchide lun viitoare pe 25,intre tim mi am gasit alt job,dar nu vor sa ma lase sa plec fara preaviz,mentionez ca preavizul ... (vezi toată discuția)
Demisie cu sau fara preaviz? Florentina Mihaela Florentina Mihaela Fiica mea este studenta si a lucrat in timpul vacantei de vara. A fost angajata cu contract de munca full time pe o perioada determinata de 3 luni. Cele 3 luni ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii petryk10 petryk10 bunaseara. am si eu o intrebare si va rog sa imi raspundeti cat de repede se poate. prietena mea lucreaza la o firma full time. in contract e stipulat ca in ... (vezi toată discuția)