avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Caut sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Caut sponsorizare

Buna ziua. Reprezint un ONG si dorim sa punem bazele unui atelier protejat in cadrul asociatiei dar pentru acest lucru trebuie sa cumparam niste echpamente, cum nu avem bani ne-am gandit sa cerem sponsorizare. Deci ne trebuie o suma de bani cu care ulterior sa cumparam echipamente, aceasta activitate se incadreaza in legea sponsorizarii sau este o simpla donatie. Ce faculitati fiscale are in acest caz cel care ne sponsorizeaza? Multumesc
Interventie moderator

Tarzan2012, intrebarea nu se refera la sponsorizare de catre trezoreria statului sau alta unitate bugetara si nici la sponsorizarea bibliotecilor, cititi cu atentie intrebarile. Am facut aceasta interventie pentru ca nu am putut scrie complet explicatia stergerii mesajului dvs. Initial l-am editat, insa am hotarat sa il sterg in intregime pentru ca nu asta este sarcina moderatorilor, sa editeze raspunsurile utilizatorilor. Multumesc pentru intelegerea pe care sper ca o veti avea.
Nu sunt jurist si nici contabil... si nu-ti pot detalii de specialitate, dar pana iti raspunde un specialist aici, iti pot spune ca exista o lege prin care societatile comerciale si chiar persoanele cu activitatea economica pot sponsoriza cu 2% parca din profit si au avantajul ca se deduce cumva din plata impozitului valaorea sponsorizarii.
Important este ca se poate... daca gasesti pe cineva in Romania care declara profit.

Succes
ps din curiozitate, ce inseamna atelier protejat?
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru antiprostitutie: Puteti sa va informati la adresa [ link extern ]
Multumesc domnule Neagu
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire legata de o sponsorizare Daniel_Bondoroi Daniel_Bondoroi Buna ziua, Am o nelamurire legata de o sponsorizare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma mea, persoana juridica, furnizeaza un produs si serviciu X ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru ong Depeta1 Depeta1 Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru al consiliului director al unui ONG Buna seara, daca ai un IMM, poți fi și membru cu ... (vezi toată discuția)
Trebuie firma pentru a creea un web-site? Trikyization Trikyization Buna ziua, asi avea o intrebare: Daca vreau sa imi cumpar un domeniu pe internet (.com sau .net) imi trebuie firma? Siteul ocupandu-se cu sponsorizari/donatii ... (vezi toată discuția)