Am avut un accident , mergeam regulamentar la care un individ a ieșit brusc din coloana si a intrat in mine , era baut si la alcooltest in aerul expirat avea alcoolemie de 1.19 ml, stau cu masina de mai bine de 3 saptamâni si asigurarea lui nu imi da nici un răspuns ! De câte ori ii sun nu imi răspund , trebuie sa imi iau un avocat sau cum sa procedez?
Pai daca soferul vinovat de accident era baut, in acest caz el nu poate dispune de asigurare. In cazul de fata asiguratorul asteapta finalizarea cercetarilor in dosar pentru a se da verdictul: daca a fost sau nu baut in momentul accidentului. Pana atunci se pare ca ar trebui sa mai asteptati.
In cazul in care soferul era baut, societatea de asigurare are un drept de recuperare de la acesta, dar dupa ce a achitat despagubirea. In rest, nu exista nici un motiv pentru a intarzia plata despagubirii catre dumneavoastra.
Formulati o notificare catre ei, o reclamatie la CSA. Va sfatuiesc sa apelati la un avocat.
Ca sa fie totul dulce azi poliția din zona in care sa aflat accidentul mi-au spus ca rezultatele la sânge au fost 0.63! Adică de doua ori mai mic !
Se știe ca iese dublul la sânge , dar se pare ca cine ne vrea râul sunt tot cei care ne si "apară" si aplica legea , ar trebui sa bem toată lumea ca in caz de accident oricum nu patim nimik si nimeni nu va fi luat la răspundere !
Daca a fost stabilita raspunderea civila in sarcina celuilalt conducator auto,asiguratorul sau de raspundere civila trebuie sa acorde despagubirea.
In lipsa procesului verbal exista alte acte care dovedesc vinovatia acestuia(de la politie sau procuror).
Daca nu gresesc,alcoolemia stabilita se incadreaza la infractiune(a fost coborat pragul).
Oricum ar sta lucrurile,raspunderea civila este cea care determina acordarea despagubirii de catre asigurator.Chiar si in cazul infractiunii,asiguratorul este obligat sa despagubeasca iar ulterior recupereaza banii de la asiguratul sau.
In general, imbibatia alcoolica in sange este ceva mai mare decat dublul indicatiei etilotestului.
Exista doua posibilitati de explicare a anomaliei privind cele doua valori ale alcoolemiei.
- Sangele a fost recoltat cu multe ore (minim 4 ore) dupa proba cu etilotestul
- Una din cele doua valori este falsa. Solicitati refacerea analizei sangelui folosind mostra martor (daca s-a recoltat).
Sesizati procurarului in scris acest aspect solicitand efectuarea cercetarilor de rigoare pentru a clarifica aceasta neconcordanta.