avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, drept de proprietate

Buna,

In urma cu 4 ani mama a decedat si pe baza legii am primit 3/16 parti din casa din oras eu, 3/16 sora mea si restul de 10/16 parti tatal meu. Spuneti-mi va rog cum putem face sa ne primim partea, deoarece tata nu vrea sa vanda nimic, iar de stat cu el in casa nu se poate...iti face viata un calmar. In plus ameninta...poate sa ne dea afara? Ce drepturi avem legate de aceasta casa? Nu il putem obliga sa vanda casa? Eventual sa ne despagubeasca cumva?

Doi la mana...casa de la tara o avem in proportie de 50%-50% doar tatal meu cu mine. Este o casa semifinalizata...el nu mai vrea sa facem nimic acolo, iar eu singur nu am de gand sa investesc intr-o casa care e practic si al lui. As prefera sa vand acea casa...se poate daca avem 50% amandoi? Are mai multe drepturi asupra acelei case? El practic poate demonstra ca eu inca nu aveam venit cand am facut casa si nu am dat bani in ea...are asta vreo importanta? Ce se poate face??

Va rog ajutati-ma....am parti din doua case si nu ma aleg cu absolut nimica..in plus nu ma pot incadra nici la programul prima casa tot din acest motiv....ce e de facut? :(

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Zsolt21 , utilizator 19:30, 25 Octombrie 2012
Buna,

Dupa o scurta perioada de intelegeri din nou am ajuns la capatul rabdarilor. Revin la subiect. Spuneti-mi va rog in cazul in care cer iesirea din indiviziune prin instanta, ca evident alte modalitati nu sunt, cam cat timp dureaza toata treaba asta si cam cati bani ar costa. Suntem de acord si eu si sora mea sa ne cerem partea. Este posibil sa pierdem prin instanta? Este posibil ca acel expert de evaluare sa fie mituit din parte tatalui mei incat cladirea sa fie evaluata cu mult sub pretul pietei?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana69 roxana69 Daca tatal meu (decedat) a mai avut un fiu dintr-o alta casatorie care vine la succesiune (apartament cu 3 camere )in cota de 3/16, eu am 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)