avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare pfa amenajari interioare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare pfa amenajari interioare

Pana acum 3 ani am lucrat in minerit, dar totodata lucram si pe cont propriu in amenajari interioare "la negru", pana cand am plecat de acolo si am decis sa ma axes pe a doua activitate, pe care o practic de atunci, tot "la negru", dar vreau sa cotizez la pensie si asigurare medicala si restul impozitelor, care este cel mai usor mod pentru a intra in "legalitate''? Persoana fizica autorizata sau firma? Tin sa precizez ca echipa cu care lucrez sunt cei doi baieti ai mei, majori amandoi.

Imi cer scuze daca nu am pus intrebarea in categoria adecvata.
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:01, 18 Iulie 2012
Puteti face PFA daca aveti calificarile necesare pentru desfasurarea activitatii si sa angajati cei doi copii majori cu contract de munca.
Daca nu aveti calificarile respective infiintati un SRL,si va angajatii fii sau SRL-D cu cei doi fii actionari daca au pana in 35 de ani.Prin acest SRL-D va puteti dezvolta si participa la Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, iar pe dvs sa va angajeze ei.

In functie de forma de constituire trebuie sa faceti contracte pentru pensii si sanatate.
Pentru SRL-D nu platiti taxele de la registrul comertului.
Unde sa ma duc pentru a infiinta un SRL, si care sunt pasii de urmat?
Mergeti la Registrul comertului din judetul dvs.si cititi informatii aici:
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre un srl neplatitor de tva si un srl-d? toporan florentina toporan florentina Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea din titlu: care este diferenta intre un SRL neplatitor de TVA si un SRL-D? Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Acte necesare infiintare srl-d otyci otyci ce acte personale i mi trebuie ptr infiintare srl d? multumesc anticipat (vezi toată discuția)