avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA care este diferenta intre un SRL neplatitor de TVA si ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

care este diferenta intre un SRL neplatitor de TVA si un SRL-D?

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea din titlu: care este diferenta intre un SRL neplatitor de TVA si un SRL-D?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ElenaComanescu , utilizator 20:45, 31 Ianuarie 2013
Buna seara,

SRL-D este o societate cu raspundere limitata infiintata in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, cu varsta de cel mult 35 de ani, prin care se acorda facilitati pentru microintreprinderile nou-infiintate, care desfasoară pentru prima data activitate economica, prin intermediul unei societati cu raspundere limitata, pe baza OUG 6/2011.

Un SRL neplatitor de TVA nu factureaza cu TVA, adica nu colecteaza TVA in momentul facturarii unor marfuri sau servicii pe care le-a prestat, dar nici nu poate deduce TVA-ul aferent achizitiilor de marfuri sau servicii, cu toate ca il va achita direct furnizorului acestora.
Buna seara,
Un SRL-D este tot o societate cu raspundere limitata dar debutanta (asta in seamna "D"), adica primii trei ani de la infiintare nu plateste contributia la asigurari sociale, in rest este exact ca un SRL normal.(am infiintat una si mare facilitati nu ai)
Si cu TVA-ul ti-a raspuns doamna.

Numai bine
Va multumesc pentru indrumari .
Ce forma juridica imi recomandati, SRL sau SRL-D?
Am uitat sa va specific ca infiintarea SRL-D-ului este gratuita iar SRL-ul normal costa anul trecut prin vara in jur de 500 lei. Si ca dupa cei 3 ani dupa expirarea facilitatilor care v-am spus mai sus trebuie sa depuneti la registru comertului modificarea din SRL-D in SRL, deoarece SRL-D-ul este valabila doar 3 ani si devine automat SRL normala.
Si daca faceti SRL-D va puteti inscrie in programul "Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri". Aici aveti mai multe informatii si ghidul proiectului [ link extern ] .


Numai bine.
Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea unui srl-d elkecri elkecri Buna ziua, Vreau sa imi deschid un SRL-D si as dori sa stiu daca contabilitatea e la fel ca la orice firma.Care sunt conditiile care trebuiessc indeplinite ... (vezi toată discuția)
Srl-d vs srl anquette anquette Buna ziua sunt medic stomatolog si as dori sa infiintez un srl-d.Nu doresc sa apelez la acel capital de 10000 euro care poate fi primit.vreau doar sa am o ... (vezi toată discuția)
Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)