Buna ziua ,,o intrebare va rog daca se poate ,,,cum pot trece un teren extravilan in intravilan sau o parte din el,,,mentionez ca terenul este stradal majoritatea vecinilor au case si in fata mea si pe partea me ,,,la cine ma pot adresa si cam cit dureaza si daca se poate ,,de cine depinde toata operatiunea si preturile cum se calculeaza ,,,va multumesc foarte mult
Aveti nevoie de o adeverinta de la primarie in care sa fie specificat regimul urbanistic al terenului, si apoi trebuie sa va adresati unui topograf pt a va face actualizarea in Cartea Funciara.
Sau va puneti adresa de la inceput unui topograf si el va poate ajuta mai bine, stiind demersurile ce trebuie facute.
In cazul dvs. trebuie sa solicitati primariei in raza careia este terenul un certificat de urbanism dupa care in baza unei cereri adresate tot primariei solicitati trecerea suprafetei dorite din extravilanul in intravilanul localitatii. Este posibil ca acesta sa fie deja trecut in intravilan in contextul in care spuneti ca exista constructii de o parte si de alta a terenului dvs. Puteti sa solicitati primariei prin acel certificat imprejmuirea terenului si eventual construirea unei locuinte. Primaria va va raspunde daca mai este cazul sau nu sa dispuna trecerea in intravilan. Posibil ca el sa fi fost trecut printr-o decizie a consiliului local aprobata de consiliul judetean. Verificati. Costurile nu sunt mari. Doar in cazul in care vi se solicita un plan urbanistic zonal sau de detaliu, acela costa functie de cine il efectueaza.
Puz
termini
Buna ziua
Am o intrebare va rog.....de curand am cumparat un teren intravilan....nu stiu daca am puz...trebuie sa merg la primarie sa ma interesez? in general ... (vezi toată discuția)