Va aduc la cunostinta o problema complicata, pt. mine, si anume: Sunt tatal unei fetite de 2,5 ani, din afara casatoriei, nerecunoscuta de mine deoarece mama ei, dorind ,,sa ma protejeze'', nu mi-a spus pana acum o luna de zile ca sunt tatal ei natural. Fetita a fost recunoscuta la nastere de un alt barbat care, la randul sau, nu era casatorit cu mama respectiva ci avuse-se o legatura anterior conceperii copilului cu mine, insa la momentul respectiv era plecat in strainatate. Actualii parinti ai fetitei sunt casatoriti, casatorie ce a avut loc imediat dupa nasterea fetitei, insa in momentul de fata sunt despartiti in fapt de mai multa vreme, ,,tatal recunoscator'' convietuind cu alta femeie. Acum mama vrea sa divorteze, ,,tatal recunoscator'' fiind de acord cu acest demers al ei. Dealtfel ,,tatal recunoscator' este si suspicios in privinta copilului, trasaturile acestuia fiindu-i mai apropiate mie decat ,,tatalui recunoscator'', acesta punandu-si, la un moment dat, intrebarea daca copilul ii apartine. Acesta nu stie, inca, despre faptul ca fetita are un alt tata natural, neavand ocazia sa ma cunoasca, si continua sa o vada, destul de rar, si sa o intretina din pct. de vedere material (nu cu sume mari).
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cand sa fac demersul contestarii recunoasterii paternitatii, dupa divortul celor doi sau anterior acestuia? Atat mama copilului cat si eu, dorim sa intregim familia acum, adica sa fim impreuna atat noi cat si fetita. Nu stiu insa cum va reactiona ,,tatal recunoscator'', insa la un moment dat trebuie sa fac acest demers, insa cand ar fi momentul oportun? Multumesc anticipat pt. eventualele raspunsuri.
doua chestiuni
1. daca se face recunoasterea paternitatii inainte de divort s-ar putea sa "ajute" divortului, dar s-ar putea sa si strice(se poate lasa cu scandal.etc)
2.se poate face dupa divort si sa se faca si adoptia copilului, de catre tata, pentru ca acesta(copilul) sa poarte numele tatalui.
succes.
Multumesc de raspuns. Lucrurile sunt complicate, instanta va stabili incredintarea copilului, stabilirea pensiei de intretinere, dreptul de vizita, etc. , lucruri care ,,vor trebui indreptate'' la un moment dat. M-am gandit ca demersul contestarii recunoasterii paternitatii ar fi fost oportun anterior actiunii de divort dintre cei doi soti, asta ca sa nu se mai complice lucrurile; insa mai cred ca ar afecta si reputatia mamei in fata instantei, tinand seama ca aceasta a ascuns o buna perioada de timp faptul ca tatal natural al copilului este un altul decat cel care l-a recunoscut.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Paternitate
ContSters87658
Buna ziua! As dori sa aflu cum pot proceda ca tatal natural al fetitei mele sa o poata recunoaste. Acum 4 ani si jumatate am avut o relatie cu un barbat si am ... (vezi toată discuția)