avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit DEDUCERE CARBURANTI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

DEDUCERE CARBURANTI

VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI DACA PENTRU UN AUTOTURISM DE LA O SC ,CARE ESTE FOLOSITA PENTRU DIRIGINTE DE SANTIER, CARBURANTII SUNT DEDUCTIBILI INTEGRAL SAU NUMAI 50%.
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 09:00, 26 Iulie 2012
ART. 21 Cheltuieli
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului. Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situaţiile în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;
2. vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;
3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către şcolile de şoferi;
5. vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.
Cheltuielile care intră sub incidenţa acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.
Modalitatea de aplicare a acestor prevederi se stabileşte prin norme;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare beinaz a beinaz a O societate platitoarea de impozit pe profit,cu obiectul de activitate amanet a achizitionat in 2014 o masina, care este folosita de administratorul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)
Comodat johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Am o masina in leasing si as vrea sa ii fac baiatului meu (PFA) contract de comodat pentru a-si deduce din cheltuieli.Domeniul PFA este de ... (vezi toată discuția)