avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in timpul concediului de odihna...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in timpul concediului de odihna...

Sint in concediu de odihna ,vreau sa imi depun demisia si deoarece am depasit numarul de zile de concediu la care aveam dreptul as dori sa stiu daca si in ce conditii il pot intrerupe ,sau daca survine automat de la data depunerii demisiei ?
Multumesc foarte mult..!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 17 Iulie 2012
1. Cum ati depasit numarul de zile de CO?

2. Va puteti depune demisia in perioada CO.
~ Conținut șters la cerere ~
In mod normal pentru 6 luni lucrate beneficiez de jumatate de zile din perioada maxima anuala ,la aceasta ora am depasit acea jumatate din nr. de zile de CO deci o sa trebuiesc sa le platesc nr de zile depasite raportate la jumatate de an...In concluzie daca depun cererea acum se condidera perioada de preaviz si numarul de zile de co ramase ? Fiindca eu o sa le dau banii inapoi si deci or sa fie considerate lucratoare..nu?Mai clar mai am 5 zile de CO conform cererii de concediu daca depun azi Demisia ,cite zile de preaviz trebuie sa mai stau?Inclusiv CO 20zile ?
Am inteles .. in acest caz sunt posibile mai multe variante :
- se intrerupe CO si se efectueaza perioada de preaviz

- se continua CO si la terminare incepe sa curga termenul de preaviz.

Preavizul este cel mentionat in contractul dvs de munca ..
Tocmai aici voiam sa ajung suspendarea CO de catre angajat este doar din motive obiective si cu aprobarea angajatorului...credaeam ca odata depusa demisia se suspenda CO si se intra in perioada de preaviz...in mod automat si de bun simt...mai ales in cazul meu..!Multumesc!Atunci ce diferenta mai daca depun demisia acum sau cind revin din CO?!?!?Tot la 20 de zile de preaviz.. se ajunge...

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă și preaviz adrian-alex adrian-alex Bună ziua, Am următoarea situație. În data de 16 noiembrie am depus o cerere de efectuare a concediului de odihnă care a fost aprobată. Din motive ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cerere de demisie pentru încetare cim în timpul ... Kat1 Kat1 Bună ziua! Cerere de demisie pentru încetare CIM în timpul concediului de odihnă, conform cererii aprobate anterior demisiei. Angajatul argumentează ca a ... (vezi toată discuția)