avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Cerere de demisie pentru încetare CIM în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Cerere de demisie pentru încetare CIM în timpul ...

Bună ziua! Cerere de demisie pentru încetare CIM în timpul concediului de odihnă, conform cererii aprobate anterior demisiei. Angajatul argumentează ca a efectuat toate zilele de concediu care I se cuveneau și cere în continuare respectarea datei de încetare CIM. Este legala încetarea CIM dacă el figurează în CO chiar și în condițiile în care s-ar constata ca depășește numărul de zile de CO care I se cuvine pana la data încetării?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 12 August 2023
Da, este legala încetarea c.i.m. chiar dacă el figurează în CO ... referitor la depasirea numarului de zile de Co , ii veti solicita restituirea indemnizatiei de Co platita in plus.
Angajatul refuza CO și insista sa vina la serviciu fără a avea cerere de revenire sau de rechemare. Ne interesează dacă în urma demisiei CO planificat și aprobat anterior se anulează automat.
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Daca mi-am dat demisia... Cezar66 Cezar66 Am lucrat timp de 6 luni la un patron,iar de curand mi-am dat demisia.As dori sa stiu daca pentru perioada de lucru,nu mi se cuvine nici o zi de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz pt restructurare ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, In perioada preavizului pt restrucurare, concediul de odihna se acorda cu acordul partilor sau este dreptul angajatului? Se scad cele 7 zile de ... (vezi toată discuția)