avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul concediu prenatal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul concediu prenatal

Buna ziua! as avea si eu nevoie de o lamurire! daca ma puteti ajuta in calcularea unui salariu din concediul pre si postnatal. eu la locul de munca am un contract individual de munca platit lunar cu 720 lei brut si unul civil de prestari servicii platit lunar cu 340 lei brut,ambele fiind pe perioada nedeterminata. as vrea sa stiu deci cati bani voi incasa in perioada de prenatal si postnatal?stiu ca se calculeaza cu 85% dar nu stiu daca din brut ori din net, ori daca se ia in considerare toate veniturile realizate. va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: izaaaa , utilizator 15:01, 16 Iulie 2012
Veti beneficia de plata concediului de maternitate doar in calitatea de asigurat pe baza contractului individual de munca.Se calculeaza media zilnica realizata pe ultimele 6 luni anterioare lunii de prezentare a concediului medical se inmulteste aceasta medie cu nr zile lucratoare de concediu medical si se inmulteste cu 85%. Suma rezultata nu se impoziteaza. La indemnizatia de concediu medical se va retine doar CAS care se calculeaza prin aplicarea cotei de 10,5% la 741 raportata la nr de zile de concediu medical
nu se ia in calcul si acel contract de prestari servicii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu pre/post natal MihaelaNiculae MihaelaNiculae Buna ziua, As dori sa stiu care este formula de calcul pentru plata concediului pre si post natal, in conditiile in care eu am un PFA. 1. se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil ion_raluca ion_raluca Lucrez in sector bugetar, la primarie, am luat salariul minim pe economie in ultimele 12 luni. In curand trebuie sa intru in concediu prenatal si postnatal de ... (vezi toată discuția)