avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prelungire mandat administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prelungire mandat administrator SRL

Buna seara,

Daca unui administrator al unui SRL urmeaza sa ii expire mandatul (avusese un mandat de 3 ani) dar prin AGA tot acesta va fi ales cu puteri depline si pe perioada nelimitata, cum va arata o hotarare AGA in acest sens, de prelungire a mandatului administratorului?

Acesta va mai trebui sa depuna specimen de semnatura si declaratie ca accepta mandatul de administrator si ca indeplineste prevederile legale de a detine calitatea de administrator?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: crysenc21 , utilizator 23:40, 17 Iulie 2012
In hotarare textul va fi cam asa: - se prelungeste durata mandatului administratorului X pe termen nelimitat, incepand cu data de....;
Nu este obligatoriu ca administratorul sa dea o declaratie prin care isi accepta mandatul ca si in cazul societatilor pe actiuni unde acest lucru este reglementat in mod special de Legea nr. 31/1990, dar nu este nici interzis, ramanand la latitudinea administratorului sa faca acest lucru.
Daca mandatul administratorului nu a expirat inca, din punctul meu de vedere nu trebuie sa mai dea o declaratie ca indeplineste conditiile legale pentru a-si desfasura aceasta activitate si nici alt specimen de semnatura, dar practica registrelor comertului nu este unitara in acest sens.
Multumesc,
Dar mai trebuie depus un act constitutiv actualizat?

Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare mandat administrator-citatie de la tribunal pt dizolvare! adela05 adela05 Buna ziua! Am un SRL caruia i-a venit o citatie de dizolvare pentru ca nu s-a prelungit mandatul administratorului. Cum trebuie sa procedez acum? Depun la ORC ... (vezi toată discuția)
Act constituitiv sa numire primi membrii ca. revocare administrator prin act aditional la actul constitutiv actualizat?? adela05 adela05 Am un act constitutiv la un SA prin care sunt numiti primii membrii ai Consiliului de Administratie. Acum, unul din cei 5 administratori care formeaza CA este ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat administrator andreea20ro andreea20ro pentru prelungirea unui mandat expirat al administratorului ce trebuie intocmit? mai este nevoie de specimen de semnatura,decizia administratorului si act ... (vezi toată discuția)