avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Actele administrative fiscale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Actele administrative fiscale

Buna ziua .Sunt nascut in 1987,nu am lucrat pana acum niciodata si zilele trecute am observat ca pe site-ul primariei orasului in care m-am nascut figurez acolo in cadrul unui tabel continand o serie de nume iar deasupra lui scrie ,,anunt colectiv'' :În temeiul art.44, alin.(3), din Ordonanţa Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, comunicăm că au fost emise acte administrative fiscale pentru următorii contribuabili.mentionez ca din anul 2008 eu am buletin pe Bucuresti,dar la sectiunea adresa apare cea veche iar la sectiunea ,,Documetul
Titlul executoriu Nr......./ Data....'' apare anul 2010 an in care eu aveam adresa stabila in Bucuresti de aproximativ 2 ani.Nelamurirea mea este de ce apar in acel tabel ,cu toate ca nu am lucart pana cum trebuia sa platesc anumite taxe?Si daca ar fi trebuit sa fiu informat cu privire la ceva anume nu ar trebui sa fiu anuntat pe adresa stabila de Bucuresti?
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
florin11111, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioana Carp , Avocat 19:22, 18 Iulie 2012
Obligatiile fiscale pentru care vi s-au emis somatie si titlu executoriu sunt cele datorate bugetului local al localitatii unde v-ati nascut. Ele pot fi : impozit pe cladire si / sau impozit pe teren si trbuie achitate la primaria - directia de impozite si taxe- a localitatii unde v-ati nascut.

In cazul in care dvs nu v-ati dus la primarie sa declarati noua adresa, nu aveau de unde sa stie pe ce adresa sa trimita acest act.


Codul de procedura fiscala :
[ link extern ]
Art. 44 Comunicarea actului administrativ fiscal

(1) Actul administrativ fiscal trebuie comunicat contribuabilului căruia îi este destinat. În situaţia contribuabililor fără domiciliu fiscal în România, care şi-au desemnat împuternicit potrivit art. 18 alin. (4), precum şi în situaţia numirii unui curator fiscal, în condiţiile art. 19, actul administrativ fiscal se comunică împuternicitului sau curatorului, după caz.

(2) Actul administrativ fiscal se comunică prin remiterea acestuia contribuabilului/împuternicitului, dacă se asigură primirea sub semnătură a actului administrativ fiscal sau prin poştă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

(2^1) Actul administrativ fiscal poate fi comunicat şi prin alte mijloace cum sunt fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanţă, dacă se asigură transmiterea textului actului administrativ fiscal şi confirmarea primirii acestuia şi dacă contribuabilul a solicitat expres acest lucru.

(2^2) În cazul în care comunicarea potrivit alin. (2) sau (2^1), după caz, nu a fost posibilă, aceasta se realizează prin publicitate.

(3) Comunicarea prin publicitate se face prin afişarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent şi pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a unui anunţ în care se menţionează că a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului. În cazul actelor administrative emise de organele fiscale prevăzute la art. 35, afişarea se face, concomitent, la sediul acestora şi pe pagina de internet a autorităţii administraţiei publice locale respective. În lipsa paginii de internet proprii, publicitatea se face pe pagina de internet a consiliului judeţean. În toate cazurile, actul administrativ fiscal se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afişării anunţului.

(4) Dispoziţiile Codului de procedură civilă privind comunicarea actelor de procedură sunt aplicabile în mod corespunzător.

mai poate fi si taxa pe mijloacele de transport sau poate o amenda contraventionala
ar fi trebuit sa faca verificari privind domiciliul actual, sa va comunice aici si sa transmita debitele la primaria de la noul domiciliu, mai ales ca v-ati schimbat oficial domiciliul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anca voica anca voica Din ce an nu mai exista obligativitatea fiscului de a trimite deciziile de impunere la adresa contribuabilului? Daca nu am primit decizia de impunere mi se ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar pentru neplata impozitului auto pe 2011 delikadin delikadin buna seara. am constatat ca mi au fost blocate conturile bancare pentru neplata impozitului auto aferent anului 2011.nu am primit somatie nu am primit ... (vezi toată discuția)
Somatii si titluri executorii cu confirmare de primire WALINA WALINA Lucrez la primarie si am facut somatii si titluri executorii cu confirmare de primire catre contribuabili,urmeaza poprirea. Vreau sa stiu daca mi se poate ... (vezi toată discuția)