avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... piedici in obtinerea autorizatiei de functionare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

piedici in obtinerea autorizatiei de functionare

Buna ziua,detin un SRL de aproape un an,obiectul de activitate al societatii este "4711 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun",iar de cateva zile incerc sa-mi deschid un punct de lucru secundar in centrul localitatii:am fost ONRC,ANAF,am contractde comodat pentru imobil,dar nu am reusit sa obtin INCA autorizate de functionare de la primarie,edilul invocand diverse motive:
-ca e prea aproape de scoala (aprox 40-50 metri)
-ca e prea aproape de primarie(aprox.25 metri)
Adevaratul motiv pt care apar aceste impedimente sunt de fapt din cauza a 2 consilieri locali care au si ei magazine pe raza comunei. Intrebarile mele sunt:
1-conform legislatie in vigoare,am voie sa deschid acest punct de lucru ?mentionand faptul ca este asa aprope de scoala si primarie.
2-in cazul in care nu reusesc sa obtin autorizatia de functionare,ce am de facut?unde pot sa fac eventualel plangeri?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 11:12, 26 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Inteleg ca aveti deja de la registrul comertului Certificatul constatator cu codul caen 4711 autorizat, ca ati declarat deja la ANAF sediul secundar si nu ati reusit sa luati inca de la Primarie autorizatia de functionare. Stiti ca sunt probleme cu comercializarea bauturilor si tigarilor in locatiile care se afla in aproprierea scolilor? Daca nu aveti de gand sa comercializati asa ceva, incercati sa puneti actele necesare autorizatiei de la Primarie prin Posta cu Scrisoare cu valoare declarata(are si borderou pentru actele depuse) si asteptati raspunsul lor. Oricum toate actele necesare sunt numai copii xerox, ca atare nu aveti ce pierde.
@BODEALEX: dle.am observat ca la actele necesare pentru infiintarea unui punct de lucru ,a-ti omis sa specificati de autorizatiea de functionare,sau nu mai este nevoie de ea? va rog sa ma lamuriti!
@unmoeglich : da dle.am codul CAEN principal 4711,am TOATE documentele necesare(mai trebuie doar autorizatia de functionare) pentru deschiderea punctului de lucru secundar(pana si marfa o am pregatita in depozit).
intr-adevar exista o lege in 2009 care nu permitea comercializarea alcoolului si tutunului pe o raza mai mica de 50m de unitatiile de invatamant,dar aceasta lege a fost modificata ulterior cu o Ordonanta de Urgenta care interzice comercializarea acestor produse doar in interiorul unitatiilor de invatamant,iar comercializarea lor in apropierea acestor unitati este permisa.
nu tin mortis sa vand tigari si bautura in acest magazin,i-am spus primarului ca renunt la comercializarea acestor produse in acel magazin,dar deageaba,nu vrea sub nici o forma sa-mi elibereze aceasta autorizate(am aflat recent motivul primarului pt care nu imi elibereaza documentul, sunt interesele personale al lui si a 2 dintre consilierii locali,acesti consilieri au si ei magazine la o distanta de aprox 200m de locul unde vreau eu sa deschid si vezi Doamne ca daca deschid eu acolo le scad lor vanzariile)
ce pot sa fac? unde pot sa merg mai departe,la ce insttutii se subordoneaza primarul?nu ma trimiteti la consiliul judetean pt ca primarul este USL-ist iar presd.consiului este tot USL-ist,sa nu mai spun ca sunt si prieteni.

ce este de facut? ce pasi trebuie sa urmez? va multumesc anticipat!
Nu v-am spus sa le puneti cu Scrisoare cu valoare declarata? Inteleg ca aveti si de la Registrul Comertului Certificatul constatator cu activitatile autorizate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazine specializate 13Marius13 13Marius13 Buna ziua, Sunt asociat unic al unei SRL cu codul CAEN 4711.Produsele pe care le comercializez includ ,printre altele si: ... (vezi toată discuția)
Magazin vanzare bomboane, dulciuri, ciocolata steluta79 steluta79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ce cod caen s-ar incadra comercializarea bomboanelor, dulciurilor, caramelelor si a ciocolatei + cea, cafea + ... (vezi toată discuția)
Autorizatii societati comerciale DanelS DanelS Sunt in curs de infiintare al unui S.R.L. cu obiect de activitate principal cod CAEN 4711 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare ... (vezi toată discuția)