ACUM 7-8 ANI MI S-A FURAT BIJUTERIILE SI MIE SI SOREI MELE( MERGEAM IN VIZITA SI IN LIFT A URCAT UN INDIVID CARE LA UN MOMENTDAT A BLOCAT LIFTUL IN TIMP CE URCAM , A SCOS UN CUTIT SI NE-A SPUS SA DAM TOT CE AVEM, I-AM SPUS CA NU AVEM SI NE-A LUAT BIJUTERIILE,AM MERS LA POLITIE, AM DAT DECLARATII CU PRIVIRE LA BIJUTERIILE FURATE IAR ACUM NU STIU DACA GRAMAJUL DECLARAT ESTE REAL ADICA DACA INTRADEVAR AVEA ATAT CAT AM DECLARAT BINENTELE CU APROXIMATIE AM DECLARAT ,INTREBAREA ESTE VOI FI TRASA LA RASPUNDERE PENAL IN CAZUL IN CARE IL VA PRINDE PE HOT SI SE VA GASI BIJUTERIILE FURATE ,DACA SA VA CONSTATA CA GRAMAJUL ERA UN PIC MAI MIC EU STIU ACOLO CU UN GRAM ,DOUA?????
VA ROG SA MA LAMURITI SI PE MINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
puteti fi trasa dvs la raspundere penala pt savarsirea infractiunii de talharie , numai daca , in urma administrarii tuturor mijloacelor de proba , vinvatia v-ar reveni dvs .
Gramajul aproximat de dvs nu poate conduce la vinovatia dvs in savarsirea infractiunii de talharie.
Atat timp ce dumneavoastra ati fost victima unei infractiuni nu o sa fiti trasa la raspundere penala, chiar daca nu ati nu ati declarat exact valoarea (greutatea ) bunurilor sustrase.
Daca insa nu ati fost victima infractiunii si ati facut o invinuire mincinoasa prin plangere sau denunt o sa fiti trasa la raspundere penala pentru savarsirea infractiunii de Denuntarea calomnioasa (art 259 cod penal).
Marturie mincinoasa? Hm... doar pentru ca greutatea bijuteriilor ar putea fi 1-2 grame mai mica?
Este asta o "imprejurare esentiala"?
Nu e, esential este ca a declarata ca a fost talharita. (furtul... violenta sau amenintarea).. esentiala poate fi identitatea faptuitorului... insa in nici un caz greutatea bijuteriilor!
Cu alte cuvine nu trebuie sa va faceti griji... doar pentru faptul ca ati spus ca inelul cantarea cu 1-2 grame mai mult nu vi se va intampla nimic!
Doamna,nu aveti de ce sa va faceti griji.Sunteti victima infractiunii de talharie,iar aspectul conform caruia nu ati relatat in mod exact gramajul la care faceti referire nu poate antrena raspunderea dvs.l
Daca va sunt gasite bijuteriile, eu merg dezbracat de la Bucuresti la Oradea. Si retur.
Mai bine faceti o solicitare sa vedeti care este stadiul cercetarilor. Sa-i mai mobilizati putin pe baieti.
Denunt calomnios
as vrea sa stiu si eu daca pot face plangere penala impotriva unei persoane care din diferite motive invocate de ea, imi tot face fel de fel de plangeri pe la ... (vezi toată discuția)