avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat

Soacra mea pensionara are un fiu adult in intretinere care nu are nici un venit. El are dreptul la spitalizare in baza asigurari de sanatate a mamei lui?
Cel mai recent răspuns: lauradr , utilizator 13:54, 17 Iulie 2012
CE inseamna in intretinere?
Este cu grad de handicap?Este pensionat de boala?In aceste cazuri este asigurat in sistemul public de sanatate.
Daca este apt de munca si nu are venituri nu poate fi coasigurat al mamei sale.In acest caz trebuie sa faca contract cu CJAS si sa plateasca contributia pentru salar minim pe economie, adica 39 lei pe luna.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu lucrez, insa vreau sa ma asigur in sistemul public de sanatate mihaelaon mihaelaon Buna ziua! in 2009 am ramas fara loc de munca.am plecat in strainatate. acum m-am intors, am fost la medicul de fam si mi-a zis ca nu mai sunt pacienta lui ... (vezi toată discuția)
Asigurarea in sistemul public de sanatate Caraana Caraana Am o prietena careia i s-a terminat perioada de somaj de 4 luni si nu a mai reusit sa plateasca contributia pt. sanatate.Cum se procedeaza pt. a nu mai ramane ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate pentru persoane fara venituri coryzalia coryzalia Am terminat de curand perioada platita de somaj (de 12 luni) si inca nu mi-am gasit alt loc de munca, deci momentan sunt o persoana care NU REALIZEAZA ABSOLUT ... (vezi toată discuția)