avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in cazul decesului sotului salariatului se achita ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in cazul decesului sotului salariatului se achita ajutor de inmormantare si salariu mediu pe unitate?

Sotul unei salariate a decedat, el avand un pf si nu achiatase nici contributii la Casa de Pensii, nici la Casa de asigurari de sanatate. Salariata are dreptul la jumatate din cuantumul ajutorului de inmormantare pe care il achita Casa de Pensii ei, ca si solicitant, insa poate solicita si de la angajator sa ii achite un salariu mediu pe unitate? Exista temei legal daca la angajatorul salariatei nu exista contract colectiv la nivel de unitate? Sau se achita doar acel ajutor de catre Casa de Pensii?

Alte discuții în legătură

Ajutorul in caz de inmormantare NICOLETA CRAINICEANU NICOLETA CRAINICEANU buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca angajatorul este obligat sa acorde ajutorul de inmormatare pentru parinti ai angajatului chiar daca acesta ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare la decesul tatalui C.Fabyola C.Fabyola buna tuturor, sunt angajata unei companii private, de curand a decedat tatal meu.doresc sa aflu daca am dreptul la ajutor de inmormantare din ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare elam elam buna dimineata! Tatal unui salariat a decedat, (tatal fiind pensionar), eu, ca unitate cu ce pot sa-l ajut? (vezi toată discuția)