avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit \"neachitat\"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit "neachitat"

Buna ziua,
Tatal meu in anul 2007 a cumparat produse de uz casnic prin credit bancar in valoare de 600 lei de la magazin ,ratele platindule la Banca si nici pana in prezent nu a chitat suna ,calculand toti anii s-a achitat suma de 1910 lei pana in prezent,in urma cu cateva zile a primit acasa o cerere de reesalonare suma restanta fiind de 2700 lei,i s-au fixat rate pe 4 ani in valoare de 803 lei,iar la final ajunganduse la 4100 lei,astazi a fost contactat telefonic si amenintat ca trebuie sa trimita cererea imediat daca nu sa plateasca in decursul zilei de azi suma de 2700 lei.
Ian acesta situatie nu stie ce sa faca,ajutati-ma cu un sfat.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:50, 17 Iulie 2012
Singura varianta legala este achitarea creditului, iar in prezent si a majorarilor / dobanzilor de intarziere. Cu cat se intarzie plata creditului cu atat vor creste penalitatile.
Verificati cand a fost facuta ultima plata si daca au trecut trei ani de atunci fara ca banca sa fi facut ceva pentru recuperarea creditului. Poate a intervenit prescriptia ...
va uitati pe contract sau pe ce acte a semnat tata cand a cumparat produsele, sa vedeti ce penalitati , ce dobanzi si cum se calculeaza. E important de stiut daca tata a respectat si a platit cat trebuia la scadenta.
Cereti in scris firmei explicatii asupra sumei pretinse.
Adresati-va cu o sesizare la protectia consumatorului
nu avem nicun contract,doar o factura pe care era trecut produsele achizitionate.
bun, de unde stiati atunci cat trebuie sa achitati ca rata , cand si cat va costa daca nu plateati la timp ?
primeam in fiecare luna un extras de cont in care era stipulat penalizarea comisioanele,dar la achizitionarea produselor nu ni s-a comunicat nimic din ceea ce scria in extras.

Alte discuții în legătură

Credit consum, rate si dobanzi exagerate mirelacolpos mirelacolpos Buna ziua Sotul meu a luat produse de la [editat] acum 4 ani in valoare de 3000 lei. De atunci a platiti lunar suma minima de plata,dar a depasit data ... (vezi toată discuția)
Abuz firma recuperari- ajutor! gabi120 gabi120 Buna seara, am si eu o mare problema, daca ma poate ajuta cineva pt un raspuns: tatal meu, pensionar, a facut un credit la banca de 3.000 de lei si nu a putut ... (vezi toată discuția)
Rambursare anticipata partiala -probleme tatiana28 tatiana28 Buna seara, Am luat un credit pt produse in luna martie acest an in valoare de 3000 lei,luna aceasta la data scadenta m-am prezentat pentru a plati prima ... (vezi toată discuția)