avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CONTRIBUTII SANATATE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CONTRIBUTII SANATATE

Am un contract de reprezentare cu un broker de asigurari. Pentru veniturile obtinute m-i s-a oprit impozit 16%. Am fost informt ca incepand cu lune IULIE 2012 s-a modificat Codul Fiscal si trebuie sa mi se retina contributie la SANATATE pentru venituri.
Mentionez ca am un contract de munca cu norma intreaga in invatamant si stiam ca nu trebuie sa mi se retina decat impozit pe venit fara alte contributii(CAS, CASS, SOMAJ).

VA ROG SA MA LAMURITI SI PE MINE CUM ESTE LEGAL SI DATA MODIFICARII CODULUI FISCAL???????????????
#-o
Cel mai recent răspuns: dragosionescu , utilizator 10:35, 18 Iulie 2012
"In opinia noastra, pentru persoana fizica ce isi desfasoara activitatea in baza unui contract de munca, pentru veniturile realizate din activitati independente (PFA) se mai datoreaza urmatoarele impozite si contributii obligatorii:
-  contributia la asigurarile sociale de sanatate, conform reglementarilor stabilite de art. 257 din Legea 95/2006 privind asigurarile de sanatate, valabila pana la 31 decembrie 2011, si ulterior reglementate prin noile prevederi introduse de pct. 109 din OUG 125/2011 ce modifica si suplimenteaza prevederile de la art. 296^20 – 296^32 din Codul fiscal, prevederi valabile incepand cu 01 ianuarie 2012; procentul este de 5,5% din venitul vet ( venitul brut – cheltuieli aferente veniturilor);
-  impozitul pe venit in procent de 16% din venitul net, conform art. 43 alin.(1) lit. a) din Codul fiscal;
-  la depasirea plafonului anual de 35000 eur (11
9000 lei la cursul de la data aderarii), recalculat in primul an in functie de numarul de luni de desfasurare a activitatii, PFA se va inregistra in scopuri de TVA si va indeplinii reglementarile in legatura cu aceasta taxa.
"
Nu sunt inregistrat ca PFA autorizata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Impozit și cas la pensie gelu0808 gelu0808 Buna ziua. Dacă mi-a fost reținut impozit și CAS din salariu timp de 30 de ani, de ce se continua impozitarea și retinerea CAS la pensie dacă se ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pana in 1 iulie 2012 lucianilin lucianilin In martie 2012,am vandut in calitate de producator agricol, catre o societate comerciala porumb boabe.S-a intocmit Borderou de achizitie ,si a fost retinut 2% ... (vezi toată discuția)