avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ARENDA 2012
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ARENDA 2012

modul de calcul al retribuirii arendatorului persoana fizica de catre arendas pentru
anul 2012.Am inteles ca este deja un pret prestabilit.Retribuirea se face in natura cu grau(600kg/ha,conform contract).Am inteles ca se impoziteaza cu 16% venitul respectiv pentru cele 600kg grau si arendatorul primeste diferenta(mai putin cu kg
retinute pentru impozit),dar,dar pentru ca exista un dar,persoana respectiva are contract incheiat cu arendasul pentru 600kg si el vrea sa primeasca 600kg.
Care va fi modul de calcul astfel incat sa impacam si arendatorul si fiscul?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:27, 18 Iulie 2012
Adica dumneavoatra pana anul trecut primeati cei 600 kg si trebuia sa va platiti singur impozitul pe venitul din arenda. Acum tot din cei 600 kg vi se plateste impozitul de catre arendas si restul vi se da in natura. Daca vreti ca sa mareasca acea cota de 600 kg ca sa acopere si impozitul si dumneavoatra sa primiti aceeasi cantitate de 600 kg ca si in anii trecuti, atunci renegociati contractul cu arendasul. Pentru ca arenda nu e fixa, stabilita prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arenda 2018 Lisonelta400 Lisonelta400 Mie arendasul mi-a dat 35197,50 lei pe anul 2018. Am citit la ANAF ca se plateste impozitul la suma de 550 de lei tona de grau. In realitate eu am primit 650 ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)