avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contestatie ENEL
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contestatie ENEL

Anul trecut mai exact in luna august am facut o contestatie la enel in urma unei facturi in val.de 4200ron.care a fost emisa in baza unei recalculari pe perioada 12 luni(august2011-august2010),adica 6778 de kwh.Anul trecut in blocul unde locuiesc s-a pus un anunt in care trebuie sa se schimbe contoare in apartamente printre care eram inclus si eu.la schimbarea contorului lucratori enel au spus ca ar exista niste nereguli la sigiliu.A schimbat cel vechi cu cel nou si am fost chemat la o constatare fiind de fata cand contorul a fost demontat.Ce mi se imputa mie este ca as fi umblat la aparat in vederea sustragerii de energie electrica.Am cerut Reconstatarea aparatului si verificarea lui metrologica daca a fost umblat in el sau modificat ceva,adica daca a inregistrat corect,iar eu dupa 10 luni primesc din nou fact.de 4200ron.dar nici o explicatie la contestatia mea,iar azi am primit preaviz ca daca ni achit fact.mi se taie curentul.
Cel mai recent răspuns: tudordoru , utilizator 20:46, 23 Noiembrie 2012
Cristi, lupta astfel, da in judecata enelul, precizeaza care au fost concluziile comisiei ca sa iti spun ce sa faci in continuare. Am facut parte din sistem. Enel nu mai face reanaliza cazurilor de sustragere, urmatoarea cale de atac a ta este instanta dar ai grija ca iti intrerupe furnizarea.
Daca nu ii dai in judecata vei plati cu varf si indesat.Cred ca penalizarile sunt de 0,3%pe zi.Eu am patit la fel numai ca au venit si m-au deconectat fara sa fiu anuntat.Au schimbat vechiul contuar care avea desprinsa acea clema care tine suspendat contuarul si dupa 8 luni am fost deconectat.Am mers la informatii intreb de ce am fost deconectat si imi spune ca am o factura neplatita de 3200 ron.Ii dau ultima factura si imi spune sec ca acea factura de 3200 este pentru furt de energie electrica.Eu am platit cei 3200 dar acum a inceput problemele findca nu mai vor sa ma conecteze.Locuinta cu problema a fost proprietatea socrilor(acum decedati)si noi nu avem succesiunea facuta(in acte tot socri sunt proprietari)Cand am fost cu dosarul pentru conectare sau un alt contract mi-au spus ca nu se poate face un alt contract sau sa fiu reconectat daca nu vine proprietarul.Ii spun ca proprietari din acte sunt decedati si noi nu avem posibilitatea sa facem acum succesiunea findca costa foarte mult.Nu au vrut sa-mi primeasca dosarul si in prezent am lumina de la baterie auto!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatul fara vina vrea sase faca lumina adelaidaaa adelaidaaa am gasit contuarul de la apartament fara elementele de siguranta ,acolo am chiriasi ,nu stau eu,ei platesc facturile.varog cine cunoaste legile in domeniul ... (vezi toată discuția)
Enel si facturile de regularizare savuM savuM buna ziua Vin cu o alta problema pe care o avem cu toti ENEL.In luna februarie am primit o factura de regulalizare in valuare de 2600 ron{ap 3 ... (vezi toată discuția)
Enel doruspataru doruspataru Am un mic spatiu comercial inchiriat in decursul anilor la mai multe firme.Contractul cu enel de furnizare a energ. el.s-a facut in urma cu aprox.10 ani de ... (vezi toată discuția)