avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare client vs executare banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare client vs executare banca

Am castigat un proces cu o banca in urma caruia banca trebuie sa-mi inapoieze niste bani, dar nu am primit inca sentinta. Din motive financiare nu suntem la zi cu plata ratei, avand o intarziere de cca 92-96 zile(banca va trebui sa ne dea mai multi bani decat trebuie sa-i dam noi). Daca banca incepe executarea inainte sa primesc eu sentinta, pot sa opresc executarea si sa incep eu executarea asupra bancii?
Cel mai recent răspuns: mb.tm67 , utilizator 23:03, 17 Iulie 2012
Sunt doua titluri diferite, chiar daca sunteti reciproc creditor-debitor.

Dvs aveti riscul ca banca sa declare scadent anticipat creditul si sa pretinda intreaga valoare a creditului, plus dobanda penalizatoare, ceea ce nu este deloc bine pt dvs.

Incercati sa va achitati ratele, mai ales ca aveti 3 luni intarziere la plata.
Daca incepe executarea, oricum nu are prea mult timp la dispozitie pana apare hotararea dvs. Dar si sfatul meu este sa platiti restantele, mai ales in conditiile in care daca trebuie sa recuprati ulterior sume de bani, debitorul dvd este totusi o baca, deci nu se pune o problema de solvabilitate, aveti de unde sa luati!
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Precizez ca avem restante datorita unor probleme, nu fiindca n-am fi vrut sa fim cu ratele la zi. Si inca n-am gasit o solutie pentru a plati restantele. Daca aveam solutia sa acoperim restantele nu mai avea sens intrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca vioreldodan vioreldodan Buna ziua! M-am inscris azi pe site-ul dvs pt a afla niste raspunsuri competente la o pb pe care o am cu o anumita banca. Am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Datorie bnca symo75 symo75 Buna ziua.As dori va rog sa ma ajutati cu o problema.Acum un an am facut un imprumut la banca ,de 9000 euro.La aceasi banaca mai am un card de credit de 3500 ... (vezi toată discuția)
Executare silita dany3377 dany3377 Buna ziua. Am un credit restant cu peste 90 de zile, la un IFN. In urma acestor restante am incheiat un acord de plata, reesalonare a sumei datorate. Am ... (vezi toată discuția)