Buna seara,am o mare problema si sper sa gasesc aici un raspuns...Tatal meu a decedat si casa in care locuia a fost a parintilor sai ,decedati acum 12 ani.Dumnealui nu a facut succesiune dupa decesul parintilor,deoarece a fost singurul fiu si nu a avut probleme cu nimeni.Mentionez ca parintii mei sunt divortati,iar mama nu are drept la mostenire.Mostenitori suntem 4 copii toti majori si as vrea sa stiu daca trebuie sa facem si succesiune dupa bunici?Mai exista inca o casa pe care a avut-o impreuna cu mama si nu s-a facut partaj ,in acea casa locuind un frate .trebuie sa facem succesiunea si pt aceasta casa?La aceasta cred ca are si mama dreptul la succesiune.Inca ceva:tata a nu s-a recasatorit,traind in concubinaj ,iar din acest concubinaj a rezultat un copil care nu a putut fi recunoscut de el deoarece doamna nu este divortata de fostul sot,deci poarta numele mamei ,fara nici o legatura cu tatal meu.Are dreptul la mostenire?Daca noi suntem de acord,poate fi trecut acest copil la succesiunea pentru casa bunicilor?Copilul are 10 ani.Inca ceva:daca se face succesiune pt ambele imobile,se plateste separat pt fiecare?MULTUMESC
Da, trebuie să dezbateţi succesiunea şi după bunici.
În masa succesorală intră toate bunurile defunctului, deci şi cota parte din casa pe care a dobîndit-o împreună cu mama dumneavoastră. Mama nu are dreptul la succesiune, ci doar la cota ei din bunul comun pe care l-a avut cu tatăl dumneavoastră.
Copilul pe care spuneţi că l-a avut din relaţia de concubinaj nu poate veni la succesiune. Tatăl acelui copil este soţul mamei lui (art.53 Codul familiei), dacă nu a tăgăduit paternitatea copilului.
Liviu S.Bordaş
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenire - succesiune
simao
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos.
Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire
MARISSA7
Suntem doi frati.Parintii nostri au decedat in urma cu 12. In timpul vietii mama noastra era proprietara unui apartament.50% din proprietatea acestui aprtament ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Corina Maria18
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema succesorala.
Detinem un partament cu 3 camere in zona Titan.
Acest apartament este pe ... (vezi toată discuția)