avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema succesorala.
Detinem un partament cu 3 camere in zona Titan.
Acest apartament este pe numele bunicului (decedat in 2007) si pentru care nu s-a facut succesiune.
Din casatoria bunicilor (bunica decedata in 2019) au rezultat 3 fete:
- mama, cea mai mare dintre fiice a decedat in 2019 are 2 copii (eu si sora mea) si un sot de care nu a fost divortata, dar era despartita de 20 de ani, ea traind in Romania, iar sotul traind in Italia (eu si sora mea suntem doar surori de mama, sora rezultand din actuala casatorie a mamei)
- cea de a 2 a sora este casatorita,iar de cea mai mica dintre surori nu mai stim nimic din anul 2014.
Va rog sa imi spuneti ce cota parte din casa ne revine fiecaruia, daca cel de-al 2-lea sot al mamei are dreptul si el la o cota parte din casa, iar daca nu reusim sa o gasim pe cea de-a treia sora putem realiza succesiune si fara ea.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Corina Maria18 , utilizator 06:45, 31 Mai 2019
Buna seara,
Daca bunicii decedati au 3 copii fiecaruia ii revin cate 1/3.
De pe urma mamei dumneavoastra veti primi, cei 2 copii, cate 3/16 adica 3/8 pe din doua si tatal primeste 1/16 din intreg apartamentul.
De sora despre care nu mai stiti nimic de ce nu o cautati?
Solicitati notarului sa faca citare prin mica publicitate pentru a 3-a sora.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Daca bunicii decedati au 3 copii fiecaruia ii revin cate 1/3.
De pe urma mamei dumneavoastra veti primi, cei 2 copii, cate 3/16 adica 3/8 pe din doua si tatal primeste 1/16 din intreg apartamentul.
De sora despre care nu mai stiti nimic de ce nu o cautati?
Solicitati notarului sa faca citare prin mica publicitate pentru a 3-a sora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, trebuie să facem succesiunea după tată decedat ... Vasilica22 Vasilica22 Buna ziua, trebuie să facem succesiunea după tată decedat de foarte mult timp (22 ani ). La masa succesorală suntem : mama , 2 frați și 2 băieți majori ... (vezi toată discuția)