avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Femeia gravida la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Femeia gravida la locul de munca

Buna ziua,

Au voie angajatorii sa ma oblige sa invat pe o alta colega (care imi va lua locul dupa ce voi intra in concediu de maternitate) in timp ce sunt insarcinata si inca lucrez? Mentionez ca am 13 saptamani de sarcina. Oare nu e prea devreme ca sa ma "inlocuiasca"?
Am mai avut o colega insarcinata la locul de munca dar care nu a trebuit sa invete pe altcineva iar acum locul ei nu este ocupat de nimeni.
In prezent am o alta colega care are sarcina mai inaintata ca a mea si totusi nu au obligat-o sa invete pe nimeni si nici sa predea ceva cuiva.
Am nevoie de ajutorul dvs. pentru ca imi doresc sa actionez asa cum este legal.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters179234 , utilizator 11:52, 18 Iulie 2012
depinde de ce anume lucrati cat de vitala este pt societate aceasta activitate si cat timp trebuie /considera ei ca trebuie ca cineva sa invete bine ce are de facut......dvs oricum nu va pot desface CIM-ul
Ma ocup cu achizitii publice, insa doar de partea de eligibilitate. Participarea la licitatii este ocazionala, insa de la inceputul anului 2012 am avut de lucru in mod continuu. Colega care a plecat in concediu maternal lucra la departamentul proiectare si nimeni nu i-a luat locul.
Iar colega care este in aceeasi situatie ca si mine lucreaza la secretariat. Consider ca ambele sunt posturi la fel de importante ca si postul meu.

De ce trebuie sa se faca astfel de diferente....pe unul sa-l "oropsesti" iar altuia sa-i dai pace.....totusi eu as dori sa stiu pe ce lege sa studiez aceasta problema si care ar fi instanta careia ar trebui sa ma adresez.....

Va multumesc!
Nu este nimic ilegal in ce descrieti mai sus.
Poate ca este incomod pentru dvs., insa nu este nelegal.
Deocamdata este mult prea devreme sa va ganditi la actionat in instanta.
Informati angajatorul de starea de graviditate, si stati linistita. Munciti cat puteti, consultati medicul.

Legile relevante in domeniu sunt OUG 111/2010 si OG 96/2003.
Am anuntat inca din data de 31.05.2012 in scris anexand si documentul de la medicul specialist. Iar la scurt timp intr-o sedinta cu mai multi colegi s-a incalcat ART. 8 din OUG 96/2003: "Angajatorul are obligatia sa pastreze confidentialitatea asupra starii de graviditate a salariatei si nu va anunta alti angajati decat cu acordul scris al acesteia si doar in interesul bunei desfasurari a procesului de munca, cand starea de graviditate nu este vizibila". Spun ca s-a incalcat pentru ca atunci am fost anuntata ca trebuie sa incep sa scolarizez un angajat, angajat care nu stia de starea mea de graviditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina la locul de munca ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Astazi am fost cumva amenintata de catre directorul general cum ca administratorul societatii a propus sa ma dea afara pe mine si pe o ... (vezi toată discuția)
Perioada de sarcina morys morys Exiata vreo prevedere legala conform careia o angajata aflata in gravidie trbuie sa isi anunte angajatorul referitor la termenul de nastere sau mai stiu eu ce ... (vezi toată discuția)
Sunt gravida armaghedon armaghedon Buna ziua, Sunt gravida si mam angajat dar angajatorul nu ma intrebat nimik.Fiind sarcina mica nu este vizibila.Cind va afla, din rautate sau alte motive ... (vezi toată discuția)