avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare functionari publici

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: indeplinesc conditiile sa particip la examenul de promovare in grad?
Sunt expert asistent din aug 2001, treapta 2 am obtinut-o in martie 2006. In perioada mai2006-noiembrie2007 am fost in concediul pentru cresterea copilului. Aceasta perioada de concediu, conf art. 18 alin17 din OUG 148/2005 mi se considera vechime in specialitate? De la serviciul resurse umane al institutiei unde lucrez mi s-a spus ca nu indeplinesc conditiile.Ce inseamana vechime in serviciu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 12 Ianuarie 2009
Potrivit Legii nr. 188/1999 puteti participa la concursul pentru promovare in gradul profesional imediat superior daca:
-aveti cel putin 4 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promovati;
-aveti cel putin 2 ani vechime in treapta de salarizare din care avansati;
-ati obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea performantelor individuale in ultimii doi ani;
-nu aveti in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata.

Din post-ul dvs. rezulta ca nu indepliniti cea de-a doua conditie si, fiind in ccc, nu ati fost evaluata pentru anul 2007, deci nu indepliniti nici cea de-a treia conditie.
Perioada mai 2006-noiembrie 2007 constituie vechime in munca, nu in specialitatea studiilor. In legatura cu aceasta perioada va vor raspunde colegii mei, mai bine pregatiti decat mine in domeniul "concediu crestere copil".
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@alina_ung
1. Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului sau nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

2. Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani constituie vechime in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta - art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005.

3. Pentru a participa la concursul de promovare este necesar sa indepliniti toate conditiile prevazute de lege, in acest sens. Din cele postate de catre dvs , reiese ca nu indepliniti conditia evaluarii in ultimii 2 ani. La dosarul pentru concurs este necesar sa se atseze fisele de evaluare din ultimii 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am nascut in iunie 2009, perioada de ccc se considera vechime in specialitate? rodika_mj rodika_mj Am nascut in luna iunie 2009, vreau sa stiu daca cei doi ani de CIC mi se vor considera vechime in specialitatea studiilor, pentru examenul de promovare in ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta a functionarilor publici in 2010 functionar 1 functionar 1 solicit raspuns la intrebarea :daca pentru avansarea in treapta 2 si 1 de salarizare in 2010 ,in mod exceptional vechimea poate fi redusa la 1 an de catre ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)