Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: indeplinesc conditiile sa particip la examenul de promovare in grad?
Sunt expert asistent din aug 2001, treapta 2 am obtinut-o in martie 2006. In perioada mai2006-noiembrie2007 am fost in concediul pentru cresterea copilului. Aceasta perioada de concediu, conf art. 18 alin17 din OUG 148/2005 mi se considera vechime in specialitate? De la serviciul resurse umane al institutiei unde lucrez mi s-a spus ca nu indeplinesc conditiile.Ce inseamana vechime in serviciu?
Va multumesc
Potrivit Legii nr. 188/1999 puteti participa la concursul pentru promovare in gradul profesional imediat superior daca:
-aveti cel putin 4 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promovati;
-aveti cel putin 2 ani vechime in treapta de salarizare din care avansati;
-ati obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea performantelor individuale in ultimii doi ani;
-nu aveti in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata.
Din post-ul dvs. rezulta ca nu indepliniti cea de-a doua conditie si, fiind in ccc, nu ati fost evaluata pentru anul 2007, deci nu indepliniti nici cea de-a treia conditie.
Perioada mai 2006-noiembrie 2007 constituie vechime in munca, nu in specialitatea studiilor. In legatura cu aceasta perioada va vor raspunde colegii mei, mai bine pregatiti decat mine in domeniul "concediu crestere copil".
@alina_ung
1. Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului sau nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
2. Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani constituie vechime in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta - art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005.
3. Pentru a participa la concursul de promovare este necesar sa indepliniti toate conditiile prevazute de lege, in acest sens. Din cele postate de catre dvs , reiese ca nu indepliniti conditia evaluarii in ultimii 2 ani. La dosarul pentru concurs este necesar sa se atseze fisele de evaluare din ultimii 2 ani.