avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA Taducator - inchidere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA Taducator - inchidere

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati va rog cu niste lamuriri. Sunt PFA neplatitor de TVA si neinscris la Reg Comertului. NU am datorii la Fisc, datoria de la Sanatate e in curs de plata si raman niste milioane de plata la Pensii. Intrebarea mea este: cum anume se inchide acest PFA fara ca sa se acumuleze alte datorii, de ex in iulie cele 232 milioane de la pensii, plus impozitul pe activitate, etc.? A inteles ca inclusiv daca nu ai totul platit la zi, poti solicita incetarea activitatii. Intrebarea mea este cum? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
NEA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:26, 18 Iulie 2012
Inteleg ca este un subiect mai dificil, am urmarit celelalte postari, am observat ca pentru alte subiecte raspunsurile sunt aproape imediate. Problema este ca daca ar fi fost o tema mai usoara, as fi gasit mai multe informatii pe internet. M-am gandit ca postand o intrebare intr-un forum specializat, voi primi mai multe informatii. Am sa incerc si pe alte forumuri. O zi buna.

Nu este o intrebare dificila, trebuie doar sa aveti putina rabdare.
La unele intrebari se raspunde mai repede pentru ca exista solutia la indemana iar la alte intrebari se raspunde si dupa cateva zile pentru ca, marea majoritate a Doamnelor si Domnilor consultanti si specialistil de pe acest forum, unde se presteaza munca voluntara, intra pe forum, in general, seara sau atunci cand au disponibilitatea sa o faca.

Desigur, puteti intreba oriunde in alta parte sau la institutiile care v-au autorizat sa profesati ca PFA - traducator autorizat. Presupun ca sunteti autorizata de Ministerul Justitiei...

In ceea ce priveste nelamurirea Dvs., din cunostintele mele, nu puteti suspenda/inceta activitatea fara a face dovada ca sunteti la zi cel putin cu impozitul datorat pentru veniturile obtinute.
In cazul in care puteti sa faceti dovada ca ati achitat toate contributiile si impozitul, completati formularul 070 in 2 exemplare, conform instructiunilor pentru incetarea activitatii si il depuneti la Administratia Financiara de care apartineti.

Odata incheiate procedurile de incetare a activitatii va trebui sa anuntati atat Ministerul de Justitie cat si Tribunalul la care v-ati inregistrat dupa obtinerea autorizatiei.
Atentie: este foarte posbil ca autorizatia Dvs. sa fie anulata cand veti declara incetarea activitatii, va recomand sa va informati la Ministerul de Justitie in aceasta privinta.
In cadrul proiectului de modificare a legii traducatorilor s-a stipulat conditia suspendarii autorizatiei, fara a fi anulata; acest proiect este, din pacate, inca in faza de aprobare, asa ca nu va pot spune cum stau lucrurile in prezent.
Despre acest proiect, puteti citi mai multe aici: www.avocatnet.ro/content/for...

In cadrul acestui forum exista un topic special pentru traducatori in care veti gasi multe informatii utile, situatii, probleme, sfaturi si recomandari pentru rezolvarea acestora.
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent facultate de limbi moderne aplicate - cum obþin autorizaþia? cristina_roxana_popescu89 cristina_roxana_popescu89 Buna ziua, Eu tocmai am terminat facultatea de Limbi Moderne Aplicate, in Timisoara, iar acum imi caut un loc de munca, dar nu stiu ce ar trebui sa fac sau ... (vezi toată discuția)
Traducãtor autorizat - cum înfiinþez pfa elenax elenax Buna ziua. Sunt traducator autorizat pe limba engleza, de catre Ministerul de Justitie, si as dori sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a deschide un PFA, ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)