avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Co-asigurat la un asigurat aflat in CM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Co-asigurat la un asigurat aflat in CM

Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti daca un coasigurat poate beneficia de o reteta compensata daca asiguratul este in concediu medical cod 14 deci nu mai plateste CASS ?
Cel mai recent răspuns: daria63 , utilizator 08:46, 19 Iulie 2012
ondino a scris:

Art. 27. -(1) din Norme617/2007:
Persoanele asigurate in baza art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din lege, respectiv sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflate in intretinerea unei persoane asigurate, denumite in continuare coasigurati, isi pastreaza calitatea de asigurat si drepturile care decurg din aceasta numai in perioada in care persoana in a carei intretinere se afla are calitatea de asigurat.

Asa dupa cum reglementeaza articolul mai sus mentionat,daca persoana care v-a oferit calitatea de asigurat la randul ei nu mai este asigurata,dvs.nu mai puteti beneficia de drepturile de asigurat,adica de pachetul de baza,printre care si eliberarea retetelor compensate.

Buna ziua,

Multumesc, intr-adevar...am gasit mai tarziu acest Ordin...am vorbit aiurea dar m-ati lamurit
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin calitatea de coasigurat sanatate paulini_iolanda paulini_iolanda Sunt pensionara, iar mama mea nu are niciun venit, eu o intretin, dar nu locuim la aceeasi adresa. Pot sa o fac coasigurat? Ce acte sunt necesare? Multumesc (vezi toată discuția)
Coasigurare! Pistruiatu Pistruiatu Buna ziua, Daca lucrez in Alexandria sotul meu poate beneficia de coasigurare in Bucuresti. Multumesc (vezi toată discuția)
Coasigurat in sistemul public de sanatate iuliana_cornelia iuliana_cornelia Am terminat somajul si nu am gasit loc de munca.Am platit 3luni asigurare medicala (37lei\luna)si mi s-a propus sa fiu coasigurat cu fiica mea.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)