Buna ziua! Sotia fiind insarcinata in 7 luni am mers si ne-am interesat despre drepturile pe care le are ca viitoare mama. Problema este ca peste tot unde am mers nimeni nu a fost in stare sa ne spuna ceva exact, toti au dat raspunsuri diferite si am fost trimisi pe la diferite agentii. Situatia este urmatoarea:
Sotia lucreaza de aproximativ 3 ani in invatamantul universitar (contract pe perioada determinata, care i-a fost innoit in fiecare an, sistem plata cu ora). In acelasi timp este inscrisa la doctorat (a terminat anul II vara aceasta) beneficiind in ultimii 2 ani de o bursa in cadrul programului POSDRU. Pentru indemnizatia de crestere a copilului care sunt veniturile care se iau in considerare si daca pe perioada cat incaseaza o astfel de indemnizatie nu va avea dreptul sa primeasca si bursa doctorala?
Astept opiniile dvs.
Se vor lua in calculul indemnzatiei de cc veniturile impozabile realizate din salarii in ultimile 12 luni anterioare nasterii.Bursa este un venit neimpozabil si nu este considerat venit salarial sau asimilat venitului salarial(art.55Cod Fiscal),asadar nu va intra in calculul indemnizatiei si sotia va putea beneficia atat de indemnizatie cat si de bursa in continuare.