avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua! Sotia fiind insarcinata in 7 luni am mers si ne-am interesat despre drepturile pe care le are ca viitoare mama. Problema este ca peste tot unde am mers nimeni nu a fost in stare sa ne spuna ceva exact, toti au dat raspunsuri diferite si am fost trimisi pe la diferite agentii. Situatia este urmatoarea:
Sotia lucreaza de aproximativ 3 ani in invatamantul universitar (contract pe perioada determinata, care i-a fost innoit in fiecare an, sistem plata cu ora). In acelasi timp este inscrisa la doctorat (a terminat anul II vara aceasta) beneficiind in ultimii 2 ani de o bursa in cadrul programului POSDRU. Pentru indemnizatia de crestere a copilului care sunt veniturile care se iau in considerare si daca pe perioada cat incaseaza o astfel de indemnizatie nu va avea dreptul sa primeasca si bursa doctorala?
Astept opiniile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:28, 18 Iulie 2012
Se vor lua in calculul indemnzatiei de cc veniturile impozabile realizate din salarii in ultimile 12 luni anterioare nasterii.Bursa este un venit neimpozabil si nu este considerat venit salarial sau asimilat venitului salarial(art.55Cod Fiscal),asadar nu va intra in calculul indemnizatiei si sotia va putea beneficia atat de indemnizatie cat si de bursa in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - doctorand si salariat Luminita2015 Luminita2015 Sunt doctorand si primesc bursa doctorala din fonduri europene- neimpozabila - DAR lucrez 8 ore / zi si, imi este recunoscuta vechimea in munca, si, in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru angajat dar si doctorand la universitate de stat ramonacara ramonacara Buna ziua, sunt cercetator angajat intr-un institut de cercetare din 2008 iar din 2013 am inceput doctoratul la o universitate de stat, la zi , fiind bursier. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si bursa doctorat Raluca10 Raluca10 Buna ziua, sunt doctorand cu bursa si lucrez in acelasi timp. Acum sunt gravida in 6 saptamani. Am tot incercat sa aflu raspunsul la o intrebare si am aflat ... (vezi toată discuția)