avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada detemrinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada detemrinata

Buna ziua,

as avea o intrebare in legatra cu contractele pe durata determinata: societatea la care lucrez a angajat pe perioada suspendarii contractului de munca pentru crestere copil al unei salariate, o alta salariata cu contract pe determinata, aceasta din urma a ramas la randul ei gravida si a fost inlocuita de alt salariat. Celor doi salariati cu contract pe determinata le expira contractul in momentul in care ar trebui sa revina titulara de post, numai ca aceasta si-a exprimat dorinta de a inceta contractul de munca. Societatea doreste sa tine mai departe pe nedeterminata numai unul din salariati, adica pe cel venit ultimul. Ce argumente trebuie sa aducem celuilalt salariat caruia nu mai vream sa-i prelungim contractul si este momentan in crestere copil?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: daria63 , utilizator 14:04, 18 Iulie 2012
Avand in vedere ca s-au incheiat c.i.m. pe durata determinata , la expirarea duratei pentru care a fost incheiat acesta va inceta de drept ... angajatorul nu are obligatia de a prelungi durata acestuia ...
Buna ziua,
In mod normal daca contractul s-a facut pe perioada determinata chiar daca intre timp persoana a intrat in concediu ingrijire copil el expira de drept si se poate face incetarea contractului la data stabilita in contractul pe perioada determinata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contr determinat radu68 radu68 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti o pers care este angajaya pe postul alteia(aceasta este in concediu de crestere a copilului),i se poate face contract de ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract munca perioada nedeterminata denaeira denaeira Am o salariata angajata pe perioada determinata (01.12.2007-28.02.2008) cu art 81b,iar azi a instiintat firma ca este insarcinata,a adus acte de la medicul ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim concedii succesive cresterea copilului mariusghe2003 mariusghe2003 o salariata a intrat in concediu crestere copil in perioada 07.06.2011- 07.04.2013, CIM-ul fiind suspendat pe aceasta perioada. Pentru perioada aug. ... (vezi toată discuția)