avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contr determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contr determinat

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti o pers care este angajaya pe postul alteia(aceasta este in concediu de crestere a copilului),i se poate face contract de munca pe perioada determinata sau nederterminata pana la intoarcerea acesteia?
multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 23 Februarie 2011
Daca este incadrat pe postul unei persoaneaflata in concediul pentru crestere copil, contractul trebuie inchiat pe perioada determinata
Pe perioda determinata. In contract veti preciza perioada (data la care copilul persoanei care se afla in concediu pentru cresterea copilului implineste varsta la care parintele se va intoarce la serviciu).
multumesc frumos,cand se poate trece pe perioada nedeterminata doar cand se iveste un alt nou post vacant?
radu68 a scris:

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti o pers care este angajaya pe postul alteia(aceasta este in concediu de crestere a copilului),i se poate face contract de munca pe perioada determinata sau nederterminata pana la intoarcerea acesteia?
multumesc anticipat!




Se poate (dar nu este obligatoriu) incheia un c.i.m. pe durata determinata ... art.81 alin.1 C.mun. prevede :
Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri:
a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendării contractului său de muncă, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participă la grevă;
......

La încetarea celui de-al treilea contract individual de muncă pe durată determinată, prevăzut la art. 80 alin. (4) C.mun., sau la expirarea termenului prevăzut la art. 82 alin. (1) C.mun., dacă pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil janinasalvastru janinasalvastru As avea si eu o intrebare- sunt o mamica a unui bebelus de doua luni, iar in luna octombrie urmeaza sa imi depun documentatia pentru indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)
Perioada determinata goplanet goplanet De cate ori si in cadrul carei perioade poate fi prelungit contractul de munca pe perioada determinata al unei persoane? (vezi toată discuția)